AKTUELNO

U pitanju je metalni predmet.

Optuženi Zoran Jeličić naneo je sebi lake povrede na vratu u toku suđenja u Specijalnom sudu metalnim predmetom od jednog santimetra koji nije detektovan na KD vratima, zbog svoje minimalne veličine, rečeno je u tom sudu.

Portparol suda Tatajana Tešić precizirala je da je Jeličić sebi naneo površinsku ranu, dok ga je pravosudna straža sprečila u daljem samopovređivanju.

Odmah je reagovala i Hitna pomoć koja se nalazi u zgradi suda, gde mu je ukazana prva nega. On je bio odvezen na Vojno medicinsku akadamiju, ali je odmah pušten kući.

Do ovog incidenta došlo je jutros u toku suđenja u slučaju poznatom kao "valjevska grupa" pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Optuženi Jeličić se javio za reč, izađao za sudsku govornicu, i uz reči "Sada ću da se ubijem pred svima" iz džepa izvadio oštar predmet i posekao po vratu.

Suđenje je prekinuto, a nakon pauze sudija Svetlana Aleksić saopštila je da su lekari ukazali pomoć Jeličiću, koji je sebi naneo dve manje rane po rukama i jednu na vratu.

Takođe sudija je saopštila da je sa 150.000 dinara kaznila njegovog branica Dragoljuba Đordevića jer je tapšao u pravcu sudskog veća kada se dogodio incident.

Nastavak suđenja je zakazan za 5. decembar, a potom i za 14. i 15. januar.

"Valjevska grupa" pohašena je 2009. godine u velikoj akciji policije zbog niza krivičnih dela a prvostepeeno suđenje im je i dalje u toku.

Foto: Pink.rs/S. Milovanov

Pripadnici ove grupe se terete za teška ubistva, zločinacko udruživanje, nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda i nanošenja lakih i teških telesnih povreda, i iznude novca.

Tada su lišeni slobode Milan Lazarević, Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Milickovic i Aleksandar Bošković.

#Specijalni sud

#Zoran Jeličić

'