AKTUELNO

Zoran Jeličić (51) iz Padinske skele koji je danas na suđenju sebe posekao po vratu, uhapšen je 2009. godine zbog sumnje da je ubio Željka Đedovića u Valjevu.

Policija je te godine uhapsila Jeličića i 9 članova kriminalne grupe koja se direktno dovodi u vezu sa tim ubistvom. U Okružnom sudu u Valjevu petorica osumnjičenih su i saslušani.

MUP je tada saopštio da su uhapšeni privatni preduzetnik Milan Lazarević (49), Milan Milinković (54), Nebojša Goloskoković (39) i Aleksandar Pavlović (49) iz Valjeva, kao i Zoran Jeličić (51).

Prema informacijama policije, vođa te grupe je Milan Lazarević, zvani Laza Bombaš, koji je proveo sedam godina u zatvoru zbog raznih krivičnih dela.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

- Direktan izvršilac ovog krivičnog dela jeste Zoran Jeličić. Njega je na lice mesta, vozilom "golf" dovezao Milan Lazarević - potvrdio je tada direktor policije Milorad Veljović.

Jeličić je bio pripadnik takozvanog "Valjevskog klana" koji je počeo sa delovanjem 2006. godine, na području Valjeva.

Milan Lazarević organizovao je kriminalnu grupu koja je tri godine vršila velika razbojništva, ali su "pali" tek nakon ubistva Željka Đedovića (30) u noći između 3. i 4. aprila 2009. godine.

Ono što je tada uzdrmalo javnost je što je jedan od saučesnika u ubistvu bio Milan Miljanović, pripadnik beogradske policije. Naime, on je svoju službenu uniformu pozajmio vođi valjevske kriminalne grupe Milanu Lazareviću, sa kojim se od ranije poznavao.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

U toj uniformi je Zoran Jeličić (40) iz Beograda, u centru Valjeva ubio Željka Đedovića sa kojim je Lazarević kao vođa klana bio u sukobu od 2006. godine.

Inače, Jeličić je 2009. godine priznao da je u Valjevu ubio Željka Đedovića. Jeličić je tada i ispričao istražnom sudiji da je u uniformi, koju je pozajmio od policajca Milana Milijanovića (25), prišao Đedoviću i ispalio u njega četiri metka.

Jeličić je, inače, 2013. godine osuđen na godinu dana zatvora zbog nanošenja teške telesne povrede valjevskom advokatu Spasoju Radoviću.

#Specijalni sud

#Zoran Jeličić

'