AKTUELNO

Desanka P. (64) koju je u sredu ubio sin Marko juče je sahranjena, a njena svekrva Vera (82) leži u komi na odeljenju intenzivne nege hirurgije u šabačkoj bolnici.

Lekari se ne usuđuju da daju prognoze s obzirom na brojne prelome i aneurizme koji su konstatovani prilikom prijema. Dve žene su žrtve krvavog pira koji je počinjen u nervnom rastrojstvu.

Tako ponašanje opisuju malobrojne komšije koje su se prekjuče prestravile kada dok je Marko urlao "Ja sam Isus, moram da pustim krv" i tukao golim rukama majku i baku dok su bespomoćno zapomagale i preklinjale ga da se smiri.

Foto: Printscreen

- Samo se jedan komšija usudio da mu skrene pažnju kada ga je upitao šta to radi i zašto tuče majku i baku, a kada je krenuo prema njemu pobegao je u kuću da sačuva živu glavu - kaže jedan od komšija.

I ostale komšije su se sklonile i zaključale u kuće, a razjareni mladić kojem je navodno pena išla na usta, besomučno je tukao majku dok je baku oborio na zemlju samo jednim udarcem.

Nabildovan, snažan poput stene i ogromnim rukama udarao je majku po glavi i telu dok se nije onesvestila, a onda je bukvalno skakao po njoj. Priča se kako ni jedna koska nije ostala cela, a lice joj je izmasakrirano.

O motivima i uzrocima ovog zločina u Mačvi se i danas ispredaju različite priče. Nema ko nije iznenađen, posebno ljudi koji su poznavali Markove roditelje. Majka Desanka je bila pravnik, a otac Zvonko ekonomista i svi su ih poštovali kao vredne i poštene ljude. Oboje su radili, a kada su firme u kojima su bili zaposleni propale, oni su se posvetili poslovima na njivi i na svom porodičnom imanju.

Foto: Printscreen Facebook/Marko Puzic

Ali, retko ko je znao šta se dešavalo u njihovoj kući. Samo kažu da su se dosta patili od kada su ostali bez posla, a još teže je bilo Marku koji, iako dobar student i stručnjak za informatiku, matematiku i tehniku nigde nije mogao da se zaposli.

Za samo šest godina tri majke ubijene u ovom kraju

Ovo je, inače, u poslednjih šest godina treći u nizu zločina u ovom kraju, u kojima su majke žrtve sinova koje su rodile i odgajile.

I.Z. je 24. aprila 2015. godine izmasakrirao majku u kući u Crnoj Bari, u kojoj su njih dvoje sami živeli. U selu su bili zgroženi ovim zločinom, iako su znali da se I.Z. zbog psihičkih problema uredno lečio. Kontrolisao je svoju bolest i kada mu nije bilo dobro sam bi se obratio lekaru za pomoć. Međutim, tog dana nije imao sreće jer je njegov lekar radio u popodnevnoj smeni. Umesto stručne psihijatrijske pomoći zbrinut je u seoskoj ambulatni, a tokom noći se najpre posvađao sa majkom, a potom je do smrti tukao motkom. Policija i hitna služba po prijavi komšija koje su čule galamu i vrisak stigli su kada je žena već bila mrtva.

Foto: Informer

- Starica je ležala na podu smrskane glave, a on je sedeo u uglu u drugoj sobi, kao oduzet i nije bio svestan šta je učinio - priča inspektor koji je bio na uviđaju. I.Z. je na psihijatrijskom lečenju i izdržavanju zatvorske kazne.

G.S. iz Klenja ubio je 7. aprila 2013. svoju majku na spavanju. Dva uboda nožem u grudi bila su kobna za majku koja je pre toga bila u prodavnici i kupila sinu večeru. Ostavila je večeru na stolu i legla da spava, a sin je, kada se vratio iz sela prvo razbacao sve stvari po kući i potom majku izbo nožem na smrt. Dve i po godine kasnije, u decembru 2015. godine obesio se u zatvorskoj bolnici Centralnog zatvora omčom od čaršava koju je vezao oko kvake na vratima. Tada je imao 30 godina.

Sva tri ubistva su počinjena u nervnom rastrojstvu.

#Majka

#Ubistvo

#sin

'