AKTUELNO

Marko P. (27), koji je juče u Bogatiću ubio svoju majku Desanku (64) i skoro na smrt pretukao baku Veru (82) sproveden je u Centralni zatvor u Beogradu.

Marko je sinoć saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Šapcu i sud mu je, na zahtev tužilaštva odredio pritvor do 30 dana. Baka Vera sa teškim telesnim povredama još se nalazi na intenzivnoj nezi odeljenja hirurgije šabačke bolnice.

Na saslušanju je Marko bio smiren, odgovarao je na pitanja tužioca i izneo svoju odbranu, a tužilaštvo nije saopštilo detalje istrage. Po nalogu tužilaštva obaviće se psihijatrijsko veštačenje.

Burna noć u porodici uoči ubistva

Iz izvora bliskih istrazi saznaje se da je zločinu koji je potresao Mačvu prethodila burna noć u porodici. Marko je, navodno, cele noći bio razdražljiv i uznemiren, a otac, majka i baka sa kojima je živeo su ga smirivali.

Bliski rođaci i komšije kažu da nisu čuli da je ranije ispoljavao bes i agresivnost i ne mogu da pretpostave šta je "inicijalna kapisla" rastrojstva koje se završilo ubistvom.

Foto: Printscreen Facebook/Marko Puzic

Kobno jutro je došlo

Posle neprospavane noći i tokom dana majka i baka su ga bezuspešno smirivale. Pretpostavlja se da je u besu na njih prvo nasrnuo u kući, pa su obe uvidevši da su nemoćne pobegle i istrčale na ulicu.

- On je jurio za njima urlajući: Ja sam Isus, moram da pustim krv. Baka se stropoštala na zemlju od jednog udarca i ostala je da leži bez svesti, a majku je sustigao ispred komšijske kuće i odvukao preko puta njihove gde se iživljavao nad njom. Udarao ju je besomučno pesnicama po glavi i telu, davio, na kraju je bukvalno skakao po njoj dok nije izdahnula - navodi izvor.

Na mesto tragedije prvo je stigla ekipa hitne pomoći koja je reanimirala povređenu baku Veru i odmah su je transportovali u šabačku bolnicu.

Foto: Informer

Desanka nije davala znake života i lekari su konstatovali smrt. Njeno beživotno telo je ostalo da leži na travi. Potom je stigla i jedna patrola policije.

Borba sa policijom nakon počinjenog zločina

- Dva policajca su došla, a on je odbijao da se preda pa ih je napao tako što je razlupao staklo na policijskim kolima. Pozvali su pojačanje i za minut-dva je stigla još jedna policijska patrola. Marko je duže vreme trenirao i bio je izuzetno snažan, hvalio se da može da podigne tegove od 400 kilograma, pa su se policajci borili sa njim da ga savladaju - ispričao je prestravljeni očevidac.

Ubrzo su još desetak policajaca, inspektora i komandir stanice policije u Bogatiću stigli na mesto zločina.

Otac Zvonko je pitao za svoju ženu i prošaputao: Znao sam

Pretražili su kuću sumnjajući da se Marko obračunavao i sa ocem Zvonkom. Kada su komšije primetile da u dvorištu nema traktora i pretpostavile da je otišao na njivu da bere kukuruz, otišli su po njega i saopštili mu da je Marko napao majku i baku.

Foto: Informer

- Pred kućom je prvo pitao da li je Desanka živa. Kada su mu policajci rekli da nije, samo je prošaputao: Znao sam - priča jedan od komšija.

Čovek se ukopao od tuge, sa nevericom se držao za glavu i policiji ispričao sve o protekloj noći.

#Bogatić

#Ubistvo

'