AKTUELNO

Pacijent se trenutno nalazi u bolnici na odeljenju intenzivne nege.

Zatvorenik čiju smrt su potvrdila trojica doktora počeo je da hrče u vreći u mrtvačnici pre svoje obdukcije, objavili su španski mediji.

Gonzalo Himenez (29), zatvorenik u Asturiji na severu Španije, prevezen je u bolničku mrtvačnicu nakon što je pronađen na tlu svoje ćelije i nije pokazivao znakove života, objavili su lokalni mediji. Trojica doktora potpisala su njegovu smrtovnicu u subotu.

Forenzički anatomski institut grada Ovieda shvatio je grešku doktora u zatvoru kada je Himenez počeo da hrče na stolu za obdukciju, objavio je La Voz de Asturias. Himenez je trenutno na posmatranju na odelu intenzivne nege u središnjoj Univerzitetskoj bolnici Asturije (HUCA) u Oviedu.

La Voz je objavio da je Himenez došao svesti 24 sata nakon incidenta, koji se smatra slučajem katalepsije, odnosno stanja potpune ukočenosti tela bez reagovanja na bol uz usporavanje telesnih funkcija kao što je disanje.

Himenezova porodica izjavila je da pati od epilepsije za koju uzima lekove, ali strahuju da ih nije pravilno uzimao u zatvoru. Naglasili su da osećaju olakšanje jer nisu izgubili člana porodice, ali i bes zbog ovakve greške, zbog čega prema razmišljaju i o sudskoj tužbi.

Pročitajte još: POČELI SU NEKRŠTENI DANI: Pazite se, do Bogojavljanja nikako ne smete raditi OVE STVARI, a naročito NE PO MRAKU!

#Lekar

#Smrt

'