AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da je iz budžeta njegovog Ministarstva izdvojeno dodatnih 30 miliona dinara za unapređenje rada Socijalno-ekonomskog saveta (SES).

- Za svakog socijalno-ekonomskog partnera iz sastava tog tela biće izdvojeno po 10 miliona dinara. Očekujem da se u narednim godinama dodatnim izdvajanjima iz budžeta unapredi rad ne samo SES-a već i takvih saveta na lokalnom nivou - rekao je Đorđević posle jučerašnjeg sastanka SES-a.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, Đorđević je dodao da je s ministrom finansija Sinišom Malim dogovoreno i da u pripremi ili izmeni zakona učestvuju i lokalni socijalno-ekonomski partneri koji će sigurno doprineti tome da ti zakoni budu kvalitetni i sa manje primedbi.

Prema rečima ministra, Ministarstvo je prihvatilo inicijativu za izradu Zakona o osiguranju u slučaju povreda na radu radi naknade štete, kao i inicijativu o izmeni i dopuni Pravilnika o profesionalnim bolestima.

- Dve stvari su nam najbitnije - da svi zakoni koje priprema Vlada budu u interesu naših građana i u interesu naše države. Toga ćemo se pridržavati - poručio je Đorđević.

Socijalno-ekonomski savet dao je pozitivno mišljenje na Nacrt budžeta za 2019. godinu, kao i na nacrt više zakonskih predloga, među kojima je i Nacrt izmena i dopuna Zakona o socijalnoj zaštiti, Zakona o rodnoj ravnopravnosti i Zakona o izmenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije.

Takođe, pozitivno su ocenjene i nacrti izmena Zakona o porezima na imovinu i Zakona o poreskoj administraciji, kao i na tekst predloga izmene Uredbe o bezbednosti i zdravlju na radu.

#Ekonomija

#Siniša Mali

#Zoran Đorđević

'