AKTUELNO

Još jedan vikend proteći će u znaku prijatnog razgovora sa zanimljivim gostima, prilozima iz Srbije i okoline i najbolje muzike u emisiji „Žikina šarenica“. Žika Nikolić i Ana Šupić biće vaši domaćini ovog vikenda.

Manifestaciju „Porodični muzički vikend“ će u subotu na najbolji način predstaviti hor,muzičkog centra „Pikolo“, koji će izvesti numeru „Lolipop“. „Žikina šarenica“ vas ovog vikenda vodi kroz Srbiju, ali i Crnu Goru. Žika i Ana ugostiće predstavnike hotela „Merkur“ u Vrnjačkoj Banji, Bojanu Beljić i Miodraga Miljkovića. Oni će govoriti o ponudi njihovog hotela i turističkom potencijalu Vrnjačke Banje. Zimska sezona je zvanično otvorena na Jahorini, a Ivana Majstorović vam donosi priču sa jedne od najlepših planina. 

U malo toplije krajeve odvešće vas priča iz Bara. U studio „Žikine šarenice“ dolaze zamenik predsednika opštine Bar Radomir Novaković i predsednik Udruženja,maslinara Ćazim Alković. Njih dvojica upoznaće vas sa lepotama Bara i turističkom ponudom. 

Da i najmlađi mogu uživati u operi, dokazaće pijanistkinja Nevena Živković, koja će ove subote predstaviti „Džepnu operu za decu“ i to kroz segment iz čuvene opere „Seviljski berberin“. Jelena Gugleta otpevaće uz podršku orkestra Časlava Ljubenovića dve numere „Zavoleh te“ i „Prezime“, dok će crnogorski pevač Goran Pejović Gula predstaviti spot za pesmu „Otkad te nema“.

U nedelju će vas emisija „Žikina šarenica“ odvesti u šetnju kroz Beč, a saznaćete kako izgleda piti čaj sa kraljicom Natalijom. Naime, program „Čajanka sa kraljicom Natalijom“ organizovaće se svake nedelje od 16 do 17 sati, u Domu Jevrema Grujića, kući-muzeju umetnosti, istorije, diplomatije i avangarde u Beogradu. Svim posetiocima biće servirani čaj ili kafa i omiljena torta kraljice Natalije po originalnom receptu iz 1888. godine, a kako sve to izgleda, pokazaće vam Milan Raonić u svom prilogu.

Nedavno je održan izbor za „Bazarovo“ lice, a ovom događaju će sa Anom i Žikom govoriti Suzana Perić, kreatorka i urednica magazina „Bazar“, kao i nagrađeni Aleksandra Kežman koja je ponela laskavu titulu najlepše Srpkinje, zatim Nemanja Pajić, urednik portala Pink.rs, Milena Ivanović, supruga ubijenog Olivera Ivanovića i Dea Đurđević, voditeljka TV Pink. Gosti „Žikine šarenice“ biće i pisci Mario Liguori – Italijan koji je doktorirao na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu – i Gordana Vlajić. O tome šta vam kraj ove godine donosi kada je reč o zvezdama, govoriće astrolog Ana Rakić Đuričić.

U goste kod Žike i Ane dolaze predstavnici KUD „Abrašević“ iz Aranđelovca: predsednik Slobodan Simić i umetnički diretkor Marko Blagojević. Članovi KUD „Abrašević“ izvešće vesele šopske igre i Igre iz okoline Pirota.

Za muziku će u nedelju biti zadužen Željko Samardžić koji će otpevati pesme „Ne kapiram“ i „Januar“, zatim Nela Bijanić koja će izvesti pesmu „Sad ne idi“, kao i Zorica Minić koja će uz orkestar otpevati pesme „Vrati se još jednom u moj zagrljaj” i „Namignula zora”.Ne propustite još jedan zanimljiv vikend uz emisiju „Žikina šarenica“ u subotu i nedelju, 14. i 15. decembra, od 10 časova na TV Pink.

#žikina šarenica

'