AKTUELNO

Srbin David Knežević (36) koji je ranije ovog meseca uhapšen zbog sumnje da je oteo svoju bivšu suprugu Anu Knežević (40) koja je nestala 2. februara u madridskom naselju Salamankana, trebalo je da bude saslušan juče pred sudom u Majamiju, međutim kako mediji prenose, sud je odobrio da se saslušanje odloži za dve nedelje.

- Suđenje Davidu Kneževiću, koji se sumnjiči da je odgovoran za nestanak supruge Ane Marije Knežević je odloženo zbog toga što je Knežević zahtevao više vremena kako bi zajedno sa advokatom mogao da spremi svoju odbranu - rečeno je za medije.

Podsećanja radi, Kneževićev advokat rekao je da je njegov klijent bio u Srbiji u vreme kada je nestala njegova supruga Ana Marija Knežević, takođe je negirao da je imao bilo kakve veze sa njenim nestankom, a inače uhapšen je na međunarodnom aerodromu u Majamiju nakon što je letom stigao upravo iz Srbije.

- David je bio u svojoj rodnoj Srbiji kada je njegova supruga nestala iz svog stana u Madridu, negirao je da ima bilo kakve veze sa Aninim nestankom i sarađivao je i sa španskom policijom i sa FBI - izjavio je Padović za španske medije.

Odbijeno jemstvo

Sud je, podsetimo, prošle nedelje odbio jemstvo za uslovno puštanje na slobodu Kneževića jer, po oceni sudije, njegovo bogatstvo i veze koje ima u inostranstvu mogu da osiguraju lak beg od pravosudnih organa. Uzgred, za krivično delo koje mu se stavlja na teret zaprećena je kazna i do doživotnog zatvora.

Inače, ovaj slučaj privukao je veliku pažnju, s obzirom na to da sudski dokumenti pokazuju da vlasti veruju da David Knežević ima velike sličnosti sa muškarcem kog su kamere snimile kako sa kacigom na glavi sprejem farba sočivo bezbednosne kamere ispred Aninog stana u Madridu, koji je, nakon nekog vremena napustio zgradu noseći veliki kofer. Iz tog razloga, istražitelji sumnjaju da je David u stanu u kom je poslednji put Ana viđena živa, ubio suprugu i njeno telo spakovao u veliki kofer!

Porodica ne gubi nadu

Posle donete odluke da se saslušanje odloži, za medije se oglasio Anin brat, Huan Felipe Henao kada se izrazio nadu da će Ana biti pronađena. - Samo se nadam pravdi za moju sestru, svi se nadamo da ćemo je uskoro pronaći živu. Zato molim sve, gde god da ste, ukoliko imate bilo kakvu informaciju o tome gde bi Ana mogla biti, molim vas da se javite i kontaktirate vlasti - rekao je kratko Huan.

Autor: