AKTUELNO

David Knežević, poreklom iz Srbije, pojavio se juče pred sudom u Majamiju, a nakon što je optužen za otmicu svoje otuđene supruge Ane Knežević, koja je nestala 2. februara u Španiji.

David je uhapšen početkom maja kada je sleteo na internacionalni aerodrom u Majamiju po povratku iz Srbije. Njega sumnjiče da je oteo svoju suprugu Anu, koja je rodom iz Kolumbije, a kada se ona odselila za Španiju nakon što su odlučili da se razvedu.

Foto: PRINTSCREEN/DRUŠTVENE MREŽE

Sud je juče odobrio odlaganje saslušanja na dve nedelje, kako bi David i njegov advokat mogli da spreme odbranu.

Anin brat Huan Felipe Henao takođe je došao u sud, a potom je uputio apel javnosti.

"Želimo pravdu za moju sestru i nadamo se da ćemo je uskoro pronađi. Ukoliko neko, bilo gde u svetu, ima informaciju o tome gde se ona nalazi, ako su videli nešto ili znaju nešto, molim da se obrati vlastima", rekao je Felipe.

Podsetimo, Ana je poslednji put viđena početkom februara ispred svog stana u zgradi u Madridu, a nakon toga joj se gubi svaki trag. Kamere su snimile muškarca sa kacigom kako sprejem prska kamere postavljene na ulazu zgrade i kod lifta.

U sudskim dokumentima se navodi da se sumnja da je taj muškarac zapravo David, te da je osumnjičeni nakon sat vremena napustio zgradu sa koferom u ruci.

Foto: PRINTSCREEN/DRUŠTVENE MREŽE

Kneževićev advokat je rekao da je njegov klijent nevin i da je bio u svojoj rodnoj Srbiji na dan nestanka njegove 40-godišnje supruge. Međutim, istragom je navodno ustanovljeno da je Kneževič četiri dana ranije iznajmio "pežo" u Beogradu. Navodno je taj "pežo" snimljen potom u Madridu, u blizini zgrade gde je Ana živela.