AKTUELNO

Srpski državljanin David Knežević (36) danas bi trebalo da bude saslušan u sudu u Majamiju, nakon što je sud pre dve nedelje odložio prvobitno zakazano saslušanje jer je Knežević zahtevao više vremena kako bi zajedno sa advokatom mogao da spremi svoju odbranu.

Tridesetšestogodišnji muškara rodom iz Srbije se, podsetimo, sumnjiči da je umešan u nestanak supruge, Ane Marije Knežević, koja je nestala 2. februara 2024. godine u Madridu, a prema sudskim dokumentima, Knežević se te noći pojavio u zgradi gde je boravila Ana, inače Kolumbijka, nakon čega je viđen kako izlazi sa velikim koferom.

Ključne fotografije sve otkrivaju

- Telo Ana Marije Knežević, Kolumbijke koja je bila udata za Davida Kneževića koji je uhapšen i optužen za njenu otmicu, nije nađeno. Međutim, sve ukazuje da je ona ubijena i da je to učinio muž od kog se razvodila. Prema prikupljenim dokazima, veruju da je Knežević svoju suprugu koja je visoka 147 centimerata i teška 45 kilograma i iz zgrade u kojoj je poslednji put viđena, izneo u koferu - otkrio je tada šokantna saznanja iz istrage portal Libertad Digital.

Američki sud je takođe objavio ključne fotografije koje bi mogle staviti tačku na slučaj nestanka Kolumbijke, s tim da se Kneževićeva više ne bi vodila kao nestala, već ubijena na očigledno, monstruozan način.

Kako je Kurir ranije pisao, sigurnosne kamere iz zgrade u kojoj je Ana živela snimile su muškarca sa kacigom kako najpre ulazi, a potom i kako sprejom prska kameru. Međutim, muškarac je u jednom momentu podigao vizir na kacigi i tako otkrio svoje oči i obrve.

Sada su španski mediji objavili i snimke sa kamera iz prodavnice na kojima se vidi kako muškarac, koji jako liči na Kneževića, kupuje sprej i to isti onaj kojim je poprskana kamera u Aninoj zgradi.


- Na najnovijima snimcima iz radnje se vidi kako muškatac koji liči na Srbina, pored spreja, kupuje lepljivu traku. Ta kupovina je obavljena istog dana kada je nestala Ana - objašnjava izvr i dodaje da istražitelji sumnjaju da bi motiv Aninog ubistva mogla da bude podela vredne imovine koju su supružnici posedovali.

Istražitelji veruju da je srpski biznismen pažljivo planirao otmicu svoje supruge, a i moguće ubistvo, pa je potraga usmerena i ka pronalasku posmrtnih ostataka nestale Ane.

Opsežna potraga

Španska policija u saradnji sa sedam agenata američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) danima pretražuju teren na nekoliko lokacija, kako bi naišli na bilo kakav trag za nestalom srpskom snajkom, Anom Marijom Knežević, a Nacionalna policija objavila je i video-snimak pretrage.

- Pretražuje se svaki mogući ugao, kao i nepristupašni delovi, a jedna od lokacija bila je i u neposrednoj blizini auto-puta na granici sa Francuskom. Istražitelji posebnom opremom pažljivo pretražuju svaki deo te deonice za koju se sumnja da se nalazi telo Ane Marije. Takođe, u potrazi učestvuju i ronioci koji pretražuju kanale i bare, ali dosadašnjom istraogom nije nađen neki trag koji bi ih doveo do tela - pisali su strani portali.

Na tim video snimcima se može videti kako se pretražuje i kanal koji se nalazi u tom predelu.

Kako smo ranije pisali, Ana Knežević se prošle godine doselila u glavni grad Španije, nakon razvoda od Knežević, a njih dvoje nisu mogli mirnim putem da se raziđu zbog sukoba oko podela imovine koja je iznosila 15 miliona dolara. Međutim, sporna je bila raspodela imovine, iz razloga što se David nije slagao sa Aninim predlozima. Još uvek je misterija šta se zapravo dogodilo sa Anom te noći, iako španska policija već uveliko prikuplja dokaze da se iza svega krije njen suprug koji je, kako se pretpostavlja, u noći njenog nestanka obojio sigurnosne kamere, a potom je viđen kako sat vremena nakon toga izlazi iz apartmana Ane Knežević u luksuznom delu grada, sa koferom u ruci.

David Knežević se nalazi u pritvoru u Sjedinjenim Američkim Državama i njemu se na teret stavlja krivično delo otmica, za koje je zaprećena kazna i do doživotnog zatvora. Više informacija će se znati nakon njegovog saslušanja koje je zakazano za danas.

Autor: