AKTUELNO

Na pregovorima u Istanbulu, kijevske vlasti su prvi put u poslednjih nekoliko godina izrazile spremnost da se dogovore sa Rusijom, potvrdio je za NOVO JUTRO TV PINK general u penziji Milorad Stupar.

Stupar je najpre istakao da je jako teško govoriti o sukobu između dva pravoslavna naroda i dodao da se ljudski gubici uvećavaju i na jednoj i na drugoj strani.

- I jedan i drugi narod ovaj sukob će vratiti godinama unazad po pitanju standarda stanovništva. Ova informacija od juče da je bilo pregovora i da ima pomaka me strašno raduje – rekao je Stupar.

Kako kaže, ovi pregovori su trebali da se dese pre početka vojne operacije u Ukrajini, ali da su sada počeli nakon prve faze.

Foto: TV Pink Printscreen

- Šojgu i Putin su izjavili da je prva operacija završena – rekao je Stupar.

Ističe da su faze normalne, i da se u vojsci deluje po njima. Kako kaže, sada je prva faza završena i izvršeno je potpuno uništenje vojnih potencijala ukrajinske vojske.

- I to u smislu protivvazduhoplovne borbe i raketnih udara. Zauzet je Mariupolj. Stvoreni su uslovi za drugu fazu. A ona će biti rešavanje pitanja Donbasa – rekao je Stupar.

Foto: TV Pink Printscreen

On je istakao da je 24. februara započela specijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini, ali dodaje da malo ko zna da je za 25. februar bila planirana akcija ukrajinske vojske sa velikom grupacijom snaga na Donbas i to slično kako je Hrvatska uradila u „Oluji“.

- Dan pre toga, Rusija je krenula u sprečavanje genocida u Donbas basenu – rekao je Stupar.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, povod za specijalnu operaciju ruskih oružanih snaga na Ukrajinu je opravdan

- Oni godinama vrše genocidne radnje u Donbas basenu u Kijevu – rekao je Stupar i dodao da su godinama trpeli i pokušavali da reše problem.

Ističe da su zbog toga odradili to što su odradili.

Autor:

#Milorad Stupar