AKTUELNO

Ukrajinska kriza dobija nove dimenzije iz minuta u minut, a Ljubinka Milinčić, glavna i odgovorna urednica Sputnjika u Srbiji, kaže kako su sankcije izraz bespomoćnosti onih koji ih uvode.

Milinčić ističe i kako sankcije nemaju nikakvog efekta, kao i da su iz inata odsekli "Severni tok 2".

Foto: TV Pink Printscreen

Sve te sankcije su izraz bespomoćnosti onih koji ih uvode, naravno da utiču i da nisu prijatne, ali daleko su od toga što oni žele da postignu. Rusija je odavno shvatila da bi te sankcije bile uvedene šta god oni radili. Zapravo od njih Ukrajinci očekuju nešto sasvim drugo. Oni su iz inata odsekli "Severni tok 2", sreća pa ova zima nije bila toliko hladna. Sva količina koju oni mogu poslati, ne iznosi 10 odsto ukupne potrošnje - rekla je Milinčić.

Kristijan Veršic, šef dopisništva televizije ORF, uključio se jutros iz Ukrajine i rekao da je situacija takva da niko ne može da veruje da će doći do velikog rata, ali da Skuoština hoće da peroglasni ratno stanje.

Foto: TV Pink Printscreen

Situacija u Ukrajini je takva da većina ljudi još ne može da veruje da će doći do velikog rata. Skupština hoće da proglasni ratno stanje, to je sada potpuno neizvesna situacija, ali ceo ovaj scenario koji se sada dešava je pozorište, to je bilo pripremljeno napred. To su te stvari koje vode do neke druge dimenzije. Nema nekih velikih redova ispred banki i prodavnica u Ukrajini - govori za Pink Veršuc.

Foto: TV Pink Printscreen

Zoran Milosavljević iz Instituta za političke studije govori u "Novom jutru" kako je ovo izuzetno težak period, ali da mora doći do razgovora jedan na jedan, odnosno do razgovora između Amerike i Rusije.

Foto: TV Pink Printscreen

Izuzetno je teško u ovom periodu, ovde je suština, da bi se našlo najbolje rešenje, ipak mora doći do razgovora 1 na 1, između Amerike i Rusije. Vidimo da se očekuje od Srbije da se jednostavno pristupi sankcijama, kao i od drugih manjih država - izjavio je Milosavljević.