AKTUELNO

Ujedinjene nacije su danas saopštile da će nastaviti da saradjuju sa vlastima Venecuele i drugim medjunarodnim akterima u cilju zadovoljavanja potreba venecuelanskog naroda.

Portparol UN Stefan Dižarik izjavio je da svetska organizacija daje na značaju odluci Vašingtona da zamrzne svu imovinu venecuelanske vlade i ukazao na značaj omogućavanja ulaska humanitarne pomoći u tu zemlju.

- Veoma, veoma je važno da potrebe naroda Venecuele ostanu na prvom mestu. Na medjunarodnom nivou postoje neki veoma jasni humanitarni principi koji znače da treba da bude omogućeno da humanitarna pomoć stigne do onih kojima je najpotrebnija - rekao je Dižarik.

On je kazao da UN u Venecueli rade na tome da obezbede da pomoć bude adekvatno isporučena. SAD su sinoć objavile da su zamrzle svu imovinu venecuelanske vlade, a strane kompanije koje nastave poslovanje s vladom socijalističkog predsednika Venecuele Nikolasa Madura mogu da se nadju na meti američkih sankcija na osnovu te odluke. Venecuela je saopšila da ta američka odluka predstavlja napad na privatno vlasništvo i pretnju svetskom poretku.

#Venecuela

'