AKTUELNO

Žarila je i palila.

Glumica i pevačica Merilin Monro pronađena je mrtva u svojoj kući u Los Anđelesu 5. avgusta 1962. godine. Ovu slavnu lepoticu i danas mnogi smatraju jednom od najlepših žena svih vremena.

Foto: Printscreen YouTube/Marilyn Monroe History 2

Život ju je gurnuo u ćošak i ona je pokušavala da se izvuče - rekao je fotograf Loren Šiler jednom prilikom.

I danas postoje mnoga nerešena pitanja u vezi njene smrti, glumica koja se do 36 godine tri puta razvela bila je zabrinuta kako će njeno starenje delovati javnosti. Merilin se radovala da se vrati na set filma "Nešto se mora dati". Sa snimanja je ranije otpuštena jer je stalno kasnila i žalila se na bolešljivost. Zbog njene smrti film nikada nije dovršen.

Foto: Printscreen YouTube/Marilyn Monroe History 2

Biograf Džejms Spada, autor knjige "Monro" tvrdio je kako ju je glumac Piter Loford, prijatelj glumice i zet predsednika Džona F. Kenedija, pozvao oko 19 sati 4. avgusta i kako mu je delovala depresivno i govorila tromo. Sa druge strane, njena služavka Junis je ispričala kako je otprilike u to vreme glumica primila poziv od sina svog bivšeg muža Džoa Dimađija Juniora, koji je rekao da je Merilin zvučala sasvim normalno.

Foto: Pixabay.com

Autopsija je pokazala da je Merilin umrla od "akutnog trovanja barbituratima". Bočice sa pilulama nađene su pored njenog kreveta. Ona se pre toga predrozirala četiri puta. Ono što je čudno je da su lekovi pronađeni, ali u sobi nije pronađena čaša za vodu koja bi joj bila potrebna da bi progutala tako veliku količinu pilula.

Ono što je naročito podiglo oblak sumnje jeste činjenica da je služavka Junis Murej vremenom počela da menja priče. Dugo se šuškalo da je Merilin Monro bila u vezi i sa predsednikom Džonom F. Kenedijem i sa njegovim bratom Robertom Bobijem Kenedijem.

Pink.rs

#Merlin Monro

'