AKTUELNO

Smrt Džemala Bećkovića (18), mladića iz sela Župa kraj Tutina, još uvek nije do kraja rasvetljena, a njegovi prijatelji M. K. (26) i R. Č. (22), osumnjičeni za ubistvo i dalje ne žele da otkriju šta se desilo tokom lova.

Poznato je da su se trojica mladića u nedelju nalazila duboko u šumi u selu Dobrinje i da je tom prilikom Bećković zadobio prostrelnu ranu stomaka, zbog koje je kasnije preminuo u bolnici.

Njegovi drugari ispričali su policiji da je puška opalila dok je bila u Džemalovim rukama i da se radi o samopovređivanju, a što je, navodno, u suprotnosti sa činjenicama utvrđenim tokom uviđaja i dosadašnje istrage.

- Žrtva je najverovatnije upucana iz "krateža", koji još uvek nije pronađen. Sumnjamo da je telo pomerano i da su, pre dolaska policije i hitne pomoći, njegovi prijatelji pokušali da prikriju tragove i da nameste sve kako bi izgledalo da je Bećković sam pucao u sebe - navodi izvor iz istrage.

I nakon hapšenja M. K. i R. Č. su ostali pri stavu da nisu umešani u smrt svog prijatelja, ali su, prema nezvaničnim informacijama, pali na poligrafskom testiranju.

- Zamršena je situacija, ali najverovatnije je jedan od drugara pucao u Bećkovića, dok mu je drugi pomogao da nakon toga inscenira samopovređivanje. Da li je imao umišljaj ili je bilo iz nehata, još uvek nismo utvrdili – dodaje izvor.

Bili su dobri prijatelji

Poznanici trojice mladića ne veruju da je bilo ko od Džemalovih prijatelja imao razloga da ga povredi i da, ako je neki od njih pucao, to bilo iz nehata ili nepažljivim rukovanjem oružjem.- Bili su veoma dobri prijatelji, svakodnevno su se družili. Najverovatnije se radi o nesreći, ali mi nije jasno zašto ne ispričaju šta se zbivalo u toj šumi i kako je došlo do Džemalovog povređivanja i kasnije smrti – priča jedan od njihovih prijatelja.

#Lovac

#Smrt

'