AKTUELNO

Kralj Čarls je navodno odlučio da smanji troškove kraljevstva, shodno tome priča se da će doći do različitih promena unutar ove kraljevske porodice.

Prema nekim navodima princ Hari i Megan biće primorani da se isele iz svoje jedine kuće u kraljevstvu kako bi je prepustili princu Endruu. Jedan od insajdera ove kraljevske porodice smatra da ovo znači siguran kraj Harijevog i Meganinog boravka u kraljevstvu. Princ Endruu se navodno opire svom preseljenju u Frogmor Kotidž dok je mladi par nemoćan da zaustavi preseljenje.

Frogmor Kotidž više i ako u prevodu znači "koliba" više liči na palatu, sa pet spavaćih soba i prostranim vrtovima. Podvrgnuta je renoviranju od više miliona funti 2018-2019 pre nego što su se Hari i Megan uselili. Ranije je ovo imanje predstavljalo pet zasebnih objekata za osoblje koje radi na imanju Vindzor. Cela obnova koštala je državu 2,4 miliona funti.

Foto: Tanjug AP/Christopher Furlong

Za princa Endrua se u međuvremenu priča da ostaje odlučan u svojoj želji da ostane u mnogo većem imanju u Vindzoru, ali možda će biti primoran da ode ukoliko su tačne glasine da je njegov stariji brat odlučio da smanji godišnje troškove održavanja. Kraljevski stručnjaci kažu da princ mora da se suoči sa realnošću i počne da "živi u okviru svojih mogućnosti".

Vreme je da Endru počne da živi u skladu sa svojim mogućnostima, a ne da očekuje da drugi ljudi subvencionišu njegov luksuzni način života. Ako ne može svojim novcem da plati komercijalnu zakupninu za nekretninu, trebalo bi da bude iseljen i preseli se u neko mnogo manje mesto. Poreski obveznik ga subvencioniše - smatra Norman Bejker, stručnjak za kraljevske finansije.

Foto: Tanjug AP/Christopher Furlong

Autor: A. N.