AKTUELNO

Kralj Čarls odlučan je u svojoj odluci da Hari više nikada neće preuzeti kraljevske dužnosti kojih se odrekao.

Tvrdnje da bi se princ Hari mogao vratiti kraljevskim dužnostima odbačene su nakon što se kralj Čarls pojavio u javnosti uprkos borbi s teškom bolešću. Izvori kažu da je Njegovo Veličanstvo čvrstog mišljenja da nema povratka za vojvodu od Saseksa kao radnu kraljevsku osobu u bilo kojem obliku, piše Daily Mail.

Upućeni naglašavaju da to ne znači da Čarls nije spreman da popravi svoj odnos sa svojim otuđenim mlađim sinom u budućnosti, ali to je potpuna različita situacija od profesionalne.

Foto: TANJUG AP/LEON NEAL;KIN CHEUNG

Princ Vilijam takođe deli to mišljenje, rekli su izvori za Daily Mail. Nagađanja su se proširila tokom vikenda nakon što je The Times objavio da je vojvoda od Saseksa spreman da se vrati na privremenu kraljevsku ulogu kako bi podržao svog oca tokom njegove bolesti. 39-godišnji Hari navodno je ohrabren toplim razgovorima između njega i kralja otkako je ranije ovog meseca otkrivena dijagnoza raka njegovog oca, rekli su izvori te su dodali da je princ rekao prijateljima da bi rado preuzeo kraljevsku ulogu dok mu je otac bolestan, rečeno je.

Dobro pozicionirani izvori su to u potpunosti odbacili rekavši da je pogrešno sugestirati da su se o tom pitanju vodile bilo kakve rasprave, čak i povremeno.

Izvori kažu da su Čarls, princ od Velsa i ostatak kraljevske porodice saglasni da se Hari na bilo kakvu poziciju neće vratiti.

Foto: Tanjug AP/Jordan Pettitt/PA Wire

''Jesu li kralj i Hari razgovarali? Da. Znači li to povratak u stado čak i na privremenoj osnovi? Ne.''

Podsetimo, prošlog meseca svet je šokirala vest da je kralju Čarlsu dijagnostikovan karcinom. Sa lečenjem je započeo odmah, a u vezi sa svojim oporavkom vrlo je optimističan.

Autor: N. Ž.