AKTUELNO

Noć veštica ili „Halloween“, kako ga Amerikanci zovu, proslavlja se svakog 31. oktobra, a ključni momenti uključuju maskiranje, sakupljanje slatkiša od vrata do vrata i dubljenje bundeva.

Širom sveta juče se slavio praznik Noć veštica koji je inače među najpopularnijim u Sjedinjenim Američkim Državama.

Noć veštica je postala deo folklora SAD-a (zahvaljujući dobrom marketingu), a kao i većina stvari iz ovog dela sveta, prima se sve više i u Evropi, pa i kod nas, bez obzira što kostimi ne podsećaju ni na šta sveto već samo na mrtvo i zastrašujuće.

U prilog tome koliko je ovaj praznik popularan u Americi, govore i kostimi holivudskih ličnosti koji su preplavili Instagram. Oni se svake godine trude da nadmaše jedni druge, ali i sami sebe.

U domu najpopularnije starlete sveta, Kim Kardašijan, organizovana je prava žurka, a svi su bili kostimirani, od njene majke Kris Džener, koja se transformisala u ženu mačku, pa do njene dece.

Foto: Instagram.com/kimkardashian

Kim je, kao i uvek, u dobrom raspoloženju pozirala sa fanove na Insatgramu i pokazala svoj kostim, koji je oduševio ceo svet.

Foto: Instagram.com/kimkardashian

Kardašijankina drugarica i holivudska milijarderka Paris Hilton, nije mnogo odstupila od svog svakodnevnog izgleda, te odlučila da se maskira u diznijevu princezu i oduševi svoje fanove.

- San je želja koju vam srce poželi. Nastavite da verujete u magiju - napisala je Paris.

Popularna hiphoperka Kardi Bi, važi za jednu od najitrigantnijih i najkontroverznijih pevačica sveta, a ove godine odlučila se na čak dva kostima.

Kardi je prvo pozirala maskirana u legendarnu Mortišu Adams, a potom se zajedno sa ćerkom kostimirala u vešticu i izazvala lavinu komentara miliona pratilaca.

Od čuvene Madone navikli smo na raznorazna izdanja i pomeranje granica poslednjih 30 godina. No legendarna pop diva ni dan-danas ne gubi snagu i volju da šokira javnost.

Madona se ovog puta odlučila za nešto mračnije izdanje, i izazvala lavinu reakcija uz upis ''Nigde nije bezbedno!'', a njeno misteriozno mračno izdanje naježilo je mnoge.

Nakon što je otkazan prošle godine zahvaljujući pandemiji koronavirusa, Hari Stajls je konačno doveo ''Harryween'' u Njujork 30. oktobra na prvi od dva koncerta na tom mestu. Kostimirao se u Čarobnjaka iz Oza i oduševio publiku.

Lil Nas X obukao se kao neprijatelj Harija Potera, Voldermort, a čak je podelio i TikTok vodič o tome kako je dpšao do impresivnog izgleda.

Arijana Grande je takođe sa svojim pratiocima podelila ekstremnu transformaciju, oblačeći se i kao naslovni lik iz ''Stvorenja iz crne lagune'' i ''Odri iz male prodavnice užasa''.

Saweetie je možda čak i pobednica u ovoj konkurenciji kostima za Noć veštica, jer je svojim tumačenjem žene mačke raspametila javnost širom sveta, oponašući legendarnu Hali Beri iz čuvenog filma ''Žena mačka'' iz 2004. godine.

Jedna od najzgodnijih žena sveta Nikol Šerzinger ne pravi modne greške kada su u pitanju izdanja za crveni tepih, ali da je pravi modni znalac dokazala je i svojim kostimom za Noć veštica, jer izgleda kao milion dolara.

Autor: M.M.