AKTUELNO

Širom sveta juče se slavio praznik Noć veštica koji je inače među najpopularnijim u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ovaj praznik je u stvari uvod u Dan svih svetih ili Dan mrtvih koji Katolička crkva obeležava 1. novembra, a Pravoslavna prve nedelje po Duhovima.

Svake godine na ovaj dan, narod u Srbiji se deli na one koji slave Svetog Luku i one koji se maskiraju za Noć veštica. U svakom slučaju, Noć veštica je postala deo folklora SAD-a (zahvaljujući dobrom marketingu), a kao i većina stvari iz ovog dela sveta, prima se sve više i u Evropi, pa i kod nas, bez obzira što kostimi ne podsećaju ni na šta sveto već samo na mrtvo i zastrašujuće.

Ni naše poznate ličnosti nisu odolele dobroj zabavi, te su se pojedini svojim kostimima pohvalili na Instagramu i izazvali lavinu komentara, ali i oduševljenja.

Ona čija je maska ostavila najjači utisak na javnost, jeste atraktivna bivša zadrugarka Ana Korać.

Ona se maskirala u krvavu nevestu, a čak je imala i svog mladoženju koji se savršeno uklopio u jeziv prizor koji je želela da postigne. Ono što je privuklo posebnu pažnju jesu Anine obline koje su raspametile hiljade pratilaca.

Maska regionalne pop pevačice Severine Vučković nije zapstajala za Aninom, te je takođe izazvala lavinu komentara i burnih reakcija miliona pevačicinih fanova i pratilaca.

Severina se maskirala u čuvenu Grdanu, a posebnu pažnju privukli su rogovi na njenoj glavi, kao i hrana u motivima Noći veštica.

Čuvena Danijela Karić oduševila je hiljade pratilaca fotografijama iz porodičnog doma, koji je dekorisan motivima u skladu sa pomenutim praznikom.

Danijela je zajedno sa svojim suprugom Ivanom Mileusnićem i njihovim sinom, oduševila javnost, i interesantnim kostimima privukla veliku pažnju i izazvala lavinu komentara.

Pop pevačica Sara Jo, raspametila je svoje pratioce kostimom koji niko nije očekivao.

Naime, Sara je pozirala isto kao glavna glumica za čuveni američki film iz 1994. godine, ''Petparačke priče'', Uma Terman, i izazvala mnoštvo reakcija i komentara za ideju.

Modna blogerka i vlogerka, Ena Luna, nedavno je na svet donela još jednu devojčicu kojoj je dala ime Daša, a sada je iskoristila Noć veštica kao idealnu priliku da pokaže da je svoju figuru nakon porođaja dovela do savršenstva brzinom svetlosti.

Naime, Ena je sa svojom prijateljicom pozirala baš kao holivudske prijateljice Paris Hilton i Kim Kardašijan. Ovom idejom oduševile su mnoštvo pratilaca i izazvale lavinu reakcija.

Autor: M.M.