AKTUELNO

Stajao sam na semaforu na Poljičkoj cesti, taman sam izašao s posla na pauzu, u blizini fast fooda "Meduza" i odjednom mi prilazi neki momak star dvadesetak godina, normalno odeven, ali potpuno krvavog lica i glave.

Video sam da mu jedan prst stoji u neprirodnom položaju, verovatno je bio slomljen, a oba oka su mu bila natečena, samo što se nisu zatvorila, dok mu je na tjemenu bio rez iz kojeg je šikljala krv.

Samo mi je, bosanskim naglaskom, kazao: "Zovite hitnu...." - priča jedan Splićanin, koji se nešto pre 13 sati zatekao na ulici i ugledao zastrašujući prizor.

On kaže da je mladić bio u potpunom šoku, a on ga je pitao može li hodati pa su krenuli prema Hitnom prijemu u bolnicu na Križine. Dok su hodali pretučenimladić mu je ispričao kao je stajao na autobuskoj stanici kada su mu prišli neki momci i pitali ga je li navijač.

- Ne znam je li im što odgovorio i zašto su ga počeli tući, nisam stigao da ga to pitam. Ali uveren sam da su ga, osim nogama i pesnicama, tukli s nečim, ona rana na temenu je naplavljena nečim.

Uspeo mi je reći da je iz Sarajeva i da je dobio stipendiju da ovu godinu može studirati na mašinstvu u Splitu. Nisam ga dalje ništa pitao jer je počeo govoriti da mu je slabo, jedva je hodao.

Uspeli smo doći do Križina, taman je izašao neki tehničar koji mi je rekao da ga moram odvesti na Firule. Kad sam rekao da ja ne mogu, onda su se smilovali i odveli ga oni - govori sagovornik Slobodne Dalmacije dodajući kako je posle video da se na autobusnoj stanici pojavila policija.

Iz splitske policije nam je potvrđeno da su oko 13.40 iz splitske bolnice na Firulama dobili dojavu da je mlađi muškarac na Hitnom hirurškom prijemu zatražio lekarsku pomoć.

- Izjavio je lekarima da je fizički napadnut u Poljičkoj ulici, a težina povreda još nije poznata, nalazi se na lekarskoj obradi. Mi ćemo preduzeti sve radnje i kriminalističko istraživanje kako bi utvrdili sve okolnosti događaja - kaže Antonela Lolić, portparolka splitske policije.

#Sarajevo

#Split

#Student

#tuča

'