AKTUELNO

Lagan i osvežavajući kolač obradovaće sve ukućane.

Isprobajte kolač za koji vam je potrebno malo strpljenja i svega nekoliko sastojaka.

Priprema:

2 breskve

3 jaja

250 g brašna

150 ml mleka

150 g šećera

100 ml ulja

1 vanilin šećer

1 kesica praška za pecivo

2 kašike kakaoa

Foto: Unsplash.com

Priprema:

Umutite penasto jaja sa šećerom i vanilin šećerom da se istope.

Dodajte ulje i mleko, mutite 2 minuta, pa kašikom umešajte brašno pomešano s praškom za pecivo.

Smesu podelite na dva dela, pa u jedan dodajte kakao i izmešajte.

U podmazan pleh sipajte na sredinu jednu kašiku svetle smese pa preko nje jednu kašiku tamne smese.

Zatim stavite breskve.

Preko njih stavite smeđu smesu.

Ponovo stavite žutu smesu, pa breskve.

Pecite kolač u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30 minuta.

Autor: Snežana Milovanov