AKTUELNO

Lagani ručak koji se brzo sprema.

Sastojci:

450 g šampinjona
1 glavica ljubičastog luka
500 g piletine
4-5 kašika ulja
1 kašika suvog začina
1/2 kašičice bibera
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice peršuna
2 šolje vode
1 kašika brašna
100 ml neutralne pavlake
2 kašike kisele pavlake

Foto: Pixabay.com

Priprema:

Piletinu, luk i pečurke iseckajte. Zagrejte malo ulja u dubljem tiganju, pa propržite meso. Zatim ga prebacite u drugu posudu, a u tiganj dodajte luk i pečurke i još malo ulja. Začinite i dodajte piletinu. Promešajte, pa dodajte vodu. Zatim poklopite i ostavite da se krčka neko vreme. Od brašna i vode napravite zapršku i dodajte u jelo. Zatim dodajte neutralnu pavlaku, promešajte, pa dodajte običnu pavlaku.

Autor: Pink.rs

#Piletina