Lagani ručak koji se brzo sprema.
Sastojci:
450 g šampinjona1 glavica ljubičastog luka500 g piletine4-5 kašika ulja1 kašika suvog začina1/2 kašičice bibera1/2 kašičice soli1/2 kašičice peršuna2 šolje vode1 kašika brašna100 ml neutralne pavlake2 kašike kisele pavlake
Priprema:
Piletinu, luk i pečurke iseckajte. Zagrejte malo ulja u dubljem tiganju, pa propržite meso. Zatim ga prebacite u drugu posudu, a u tiganj dodajte luk i pečurke i još malo ulja. Začinite i dodajte piletinu. Promešajte, pa dodajte vodu. Zatim poklopite i ostavite da se krčka neko vreme. Od brašna i vode napravite zapršku i dodajte u jelo. Zatim dodajte neutralnu pavlaku, promešajte, pa dodajte običnu pavlaku.
Autor: Pink.rs