AKTUELNO

Pilav je zdravija vrsta obroka koji morate da spremite barem jednom nedeljno.

Sastojci

2 bataka

2 karabatka

4 velike šargarepe

1 manja glavica luka

list lorbera

250 g pirinča

so, biber, suvi začin

ulje

Foto: Pexels

Priprema

Skuvajte supu od pilećeg mesa i šargarepe sa zapečenom glavicom luka i listom lorbera. Dok se kuva, stavite i malo bibera u zrnu. Na ulju kratko propržite pirinač pa polako nalivajte vodom iz supe i mešajte povremeno.

Kad pirinač omekša, a supa već bude pri kraju, očistite meso od kožice i kostiju, a šargarepu isecite na duže komade. Dodajte piletinu i šargarepu u pirinač, začinite po ukusu.

Podmažite bogato pleh ili tepsiju uljem, sipajte pirinač sa mesom i šargarepom. Poravnajte smesu i zapecite u vrućoj rerni petnaestak minuta.