Pilav je zdravija vrsta obroka koji morate da spremite barem jednom nedeljno.
Sastojci
2 bataka
2 karabatka
4 velike šargarepe
1 manja glavica luka
list lorbera
250 g pirinča
so, biber, suvi začin
ulje
Priprema
Skuvajte supu od pilećeg mesa i šargarepe sa zapečenom glavicom luka i listom lorbera. Dok se kuva, stavite i malo bibera u zrnu. Na ulju kratko propržite pirinač pa polako nalivajte vodom iz supe i mešajte povremeno.
Kad pirinač omekša, a supa već bude pri kraju, očistite meso od kožice i kostiju, a šargarepu isecite na duže komade. Dodajte piletinu i šargarepu u pirinač, začinite po ukusu.
Podmažite bogato pleh ili tepsiju uljem, sipajte pirinač sa mesom i šargarepom. Poravnajte smesu i zapecite u vrućoj rerni petnaestak minuta.