AKTUELNO

Ovo će postati jedna od omiljenih pita u vašem domu.

Potrebno je:

3 jaja

2 kašike brašna

1/2 praška za pecivo

400 gr izrendanog krompira

1 puna kašika kisele pavlake

50 ml ulja

2 struka mladog crnog luka

1 struk belog luka

so, malo začina, biber

Priprema:

U činiju razbiti jaja, umutiti malo žicom i posoliti. Dodati rendani krompir. Propržiti seckan luk, crni i beli, pa dodati u krompir.

Ubaciti pavlaku, brašno sa praškom za pecivo, začin, so, biber. Sve dobro izjednačiti. Pleh od 24 cm obložiti pek papirom. Razliti u pleh i izravnati. Odozgo može laneno seme ili neko drugo.

Peći na 200 stepeni 40 minuta, da lepo porumeni. Seći hladnu. Jako je ukusna i mekana.

Autor: