AKTUELNO

Nema zimnice bez crvene paprike!

Sastojci

6 kg paprika (lepše su crvene)

300 grama šećera

150 grama soli

1 glavica sitno seckanog belog luka

1 veza sitno seckanog lišća celera

1 veza sitno seckanog lišća peršuna

1 šoljica (50 grama esencije)

1 kesica konzervansa

Foto: Unsplash.com

Način pripreme

Paprike oprati, očistiti od semena i peteljki i podeliti ih na dva dela. Paprike stavljati u dublji metalni sud i zalivati ih smesom koja se dobije od belog luka, celera, peršuna, soli, šećera, esencije i konzervansa. Povremeno paprike promešati. Ostaviti ih tako 12 sati (preko noći). Paprike stavljati u tegle, nabijati ih što više. Naliti sokom koji su paprike pustile. Ako eventualno zafali soka, naliti prokuvanom vodom.

Vreme za pripremu: 60 minuta

#paprika

#zimnica