AKTUELNO

Malo drugačiji ukus čuvene domaće supe s knedlama.

Sastojci:

100 g tvrdog sira

pola šolje brašna

5 krompira

1 šargarepa

1 crni luk

1 jaje

1 kašika maslaca

2 l vode

soli, bibera i mlevene paprike po ukusu

Priprema: U posudu narendajte sir, dodajte jaje, so i biber, puter i promešajte. Dodajte brašno, promešajte i ostavite da odstoji 10 minuta.

Za to vreme, u šerpi propržite na ulju, crni luk i šargarepu. Nakon toga dodajte i sitno seckani krompir. Kada se sve propržilo, dodajte brašno i mlevenu papriku i nalijte vodom. Začiniti po ukusu i ostavite da se kuva.

Kada provri supa, kašičicom vadite knedle i spuštajte u supu. Kada se knedle skuvaju, supa je spremna za serviranje.