AKTUELNO

FEST će ove godine ugostiti oko 60 reditelja i glumaca iz inostranstva koji će prisustvovati svojim premijerama na Festivalu.

Direktor CEBEF-a Damir Handanović najavio je 48. Međunarodni filmski festival (FEST) na kojem se očekuje više od 300 projekcija u osam dvorana, a koji će se održati od 28. februara do 8. marta.

- Ispred CEBEF-a želeo bih da se zahvalim Gradu Beogradu, partneru festivala Telekomu Srbije kao i ostalim sponzorima koji su prepoznali značaj naše manifestacije. Na realizaciji 48. FEST-a, na obostrano zadovoljstvo, nastavljamo saradnju sa Ambasadom Kanade i Delegacijom Evropske Unije u Srbiji – izjavio je Handanović. 

Kako ističe CEBEF trenutno radi realizaciju zahtevnog projekta “Beogradska zima”, ali to ne sprečava pripremu i drugih manifestacija. 

- Izuzetno sam zadovoljan kako teku pripreme za FEST-a. Kako se približavamo početku festivala, naš tim se uvećava, a posebno mi je drago da veliki broj mladih ljudi ima želju da volontira na FEST-u – rekao je Handanović. 

FEST će ove godine održati preko 300 projekcija u osam dvorana i ponuditi zaista dobar i raznovrstan program svojoj publici, najavljuje direktor CEBEF-a. 

Foto: Foto /FEST20

- Prvi put ove godine obradovaćemo naše starije sugradjane penzionere – za prepodnevne projekcije od 10 časova u Kombank dvorani omogućićemo popust od 50% na kupovinu bioskopske ulaznice na dan projekcije – kaže Handanović, dodajući da će FEST u svojih 10 festivalskih dana biti filmski centar regiona. 

FEST će ugostiti oko 60 reditelja i glumaca iz inostranstva koji će prisustvovati svojim premijerama na Festivalu. 

- Trudićemo se da budemo dobri domaćini i predstavimo naš grad u najboljem svetlu, od kulturno istorijskih znamenitosti do nezaboravnog noćnog života, ali nećemo zaboraviti jednu od glavnih misija našeg festivala, a to je da inostrane autore predstavimo publici i povežemo ih sa domaćim filmskim stvaraocima. Možda FEST bude mesto susreta ideja za neki novi film i u nekim od narednih godina baš na našem festivalu bude premijerno prikazan – rekao je Handanović i dodao:

Siguran sam da ćete ove godine uživati u festivalskoj atmosferi i da će svako od vas pronaći filmove po svom ukusu.

#Damir Handanović

#Fest

'