AKTUELNO

Vodeće vinarije i vinski stručnjaci će učestvovati na prvom regionalnom vinskom festivalu ove vrste.

Hotel Hilton će 28. i 29. juna biti centar okupljanja svih ljubitelja kvalitetnog vina, jer će se na manifestaciji VINEOPEN South East Europe Challenge No I 2019. okupiti više od 50 vinara, koji će posetiocima predstaviti i za degustaciju ponuditi oko 300 etiketa svojih najboljih vina. U petak će degustacije početi u 16.30h, a u subotu već od 12 časova. Oba dana Vineopen će trajati do 21 sat.

Vodeće vinarije i vinski stručnjaci će učestvovati na prvom regionalnom vinskom festivalu ove vrste, a svi zajedno će se potruditi da posetiocima pokažu koliko su truda, rada, kreativnosti i ljubavi uložili u svaku kapljicu svoga vina.

Foto: Promo.

Osim degustacija vina iz Srbije, Portugala, Španije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Turske, Čilea, Argentine, Kalifornije, posetioci će biti u prilici i da prisustvuju radionicama na kojima će moći da čuju interesantne informacije, ali i male tajne poznatih svetskih vinara. Radionice će držati i neki od najboljih srpskih somelijera, a jedna od njih će biti i vinska dama Đurđa Katić koja će govoriti o čarima penušavih vina.

Foto: Promo.

Profesionalni cilj ove vinske manifestacije je regionalizacija odnosno da se na jednom mestu okupe profesionalci iz zemalja Jugositočne Evrope i da razmene svoja iskustva. Takođe je veoma važan uticaj ovakvog događaja na razvoj vinikulture u Srbiji, jer će Vineopen biti platforma i centralno mesto za brojne nove poslovne i vinikulturne susrete. Proizvođači vina će se direktno povezati sa vodećim distributerima, hotelijerima i vinarskim asocijacijama, što će im omogućiti otvaranje novih i većih poslovnih mogućnosti.

Opojni miris vina će se prostirati u velikoj sali na prvom spratu hotela Hilton, a posetiocima će na raspolaganju biti i ugodan ambijent bašte hotela. Ulaznice za prvi VINEOPEN se mogu kupiti na ulazu u hotelu Hilton Belgrade, 28. i 29. juna, a detaljnije informacije su dostupne na web site-u www.vineopen.com kao i na instagram i facebook profilima.

#Vino

'