AKTUELNO

Sajam knjiga u Beogradu počeo je 20.oktobra i trajaće do nedelje, 27. oktobra, za to vreme posetioci mogu videti dela oko 500 izlagača, kako iz zemlje tako i iz inostranstva. Ekipa portala Pink.rs posetila je Sajam knjiga i tom prilikom mogla da se uveri u veličanstvenost ove najstarije i najvažnije književne manifestacije u regionu.

Ovogodišnji 64. Sajam, pod sloganom „Pismo = glava“ imao je čast da otvori proslavljeni srpski pisac, predsednik Udruženja književnika Srbije Milovan Vitezović, i tom prilikom istakao da je ovaj Sajam knjiga najprirodniji i najiskreniji vrhunac označavanja jedne velike vekovne godišnjice.

Sa tradicijom dugom preko pola veka, ova manifestacija stekla je kultni status i ugled. Od prvog Sajma pa do danas mnogo toga se promenilo, ali je jedno ipak ostalo isto, ljubav čitatelja prema knjizi.

Foto: Printscreen.

I ove godine naišli smo na mnogobrojne ljubitelje pisane reči, kojih, zaključujemo ima i među mlađom i starijom populacijom. Ispred pojedinih štandova čekalo se na red, kako bi se došlo do određene knjige.

Foto: Printscreen.

Mnogo je razloga da posetite ovogodišnji Sajam knjiga u Beogradu, ali posebno će vas obradovati popusti koje smo primetili na mnogobrojnim štandovima. Pored uobičajenih sajamskih popusta od 15 odsto ili članskih popusta koji idu do 20 odsto, na određenim štandovima i ove godine nude još veće popuste ukoliko kupujete više od hedne knjige.

Foto: Printscreen.

Počev od 23. zaključno sa 27. oktobrom na Beogradskom sajmu će se održati i Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava (hale 2B i 3A) i Sajam informisanja, komunikacija i marketinga „Media market“ (hala 3).

Foto: Printscreen.

Foto: Printscreen.

Tokom sajamskih dana organizuju se i brojne tribine posvećenih temama koje su u neposrednoj vezi sa izazovima aktuelnog trenutka domaće izdavačke produkcije.

Foto: Printscreen.

Mladenci bili su GLAVNA ATRAKCIJA na Sajmu knjiga: Halama su prošli svatovi, a RAZLOG zbog kog su se ovde venčali je NAJLEPŠI IKAD

Ljubav prema knjigama i međusobna ljubav navela je jedan simpatičan par da sudbonosno "da" izgovori upravo na Sajmu knjiga. Prvog dana ovogodišnjeg Sajma knjiga, posetioci su imali priliku da podele radost sa dvoje mladih ljudi, Marijom i Milošem, koji su svoju ljubav odlučili da ovekoveče fotografijama upravo na najvećoj književnoj manifestaciji.

Kao čitaoci i veliki ljubitelji knjige, koji svake godine posećuju ovaj događaj, nisu imali dilemu gde žele da stvore uspomene za ceo život. Izvesno je da ih je ljubav prema knjizi i zbližila, i da će zajedno nastaviti da je neguju.

#sajam knjiga

'