AKTUELNO

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj pozvao je Sveti Sinod Srpske paroslavne crkve da reaguje na ponašanje igumana Save Janjića koji bi se zbog svega što je učinio protiv Srba mogao nazvati izdajnikom.

Šešelj navodi da se Sava Janjić, veliki prijatelj kosovskih Albanaca, predstavlja kao fratar i poziva Sinod SPC da reaguje tim povodom.

- Ofiralo se đubre unijatsko i ekumenističko.Na svom Tviter nalogu Sava Janjić sopstveno ime ispisuje latinicom i još se predstavlja kao fratar. Lepo piše "fra Sava Janjić". Pravoslavni monasi se oslovljavaju sa "oče", a ne sa "brate", kao ovaj topli brat unijatski. Šta kaže Sveti Sinod? - napisao je Šešelj na svom tviter nalogu.

Iguman manastira Dečani Sava Janjić, jedan od vatrenih protivnika podele Kosova, dokazao se više puta kao simpatizer albanskih zvaničnika i njihovih patriota.

Janjić je za protekle dve decenije često direktno radio u korist srpskih neprijatelja i lažne Tačijeve države, a danas se žestoko protivi ideju razgraničenja i rešavanja kosovskog pitanja, kojim bi se popravio položaj Srba koji žive na KiM.

#Sava Janjić

#Vojislav Šešelj

'