AKTUELNO

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je govoreći o stranka koje su zatražile formiranje prelazne vlade, ocenio da je reč o partijama koje nemaju ideologiju, već su instrument zapada.

- U jednoj stvari greše - zapad ne želi bojkot, želi njihovo učešće na izborima. Zapad će krenuti sa glavnim pritiscima na Vučića povodom Kosova sledeće godine - naveo je Šešelj.

On je ocenio da bi situacija po pitanju Kosova mogla biti drugačija ako bi se u uključila Rusija, koja bi prema nekim najavama, mogla da poveže pitanje KiM i Republike Srpske.

Govoreći o predstojećim izborima, Šešelj kaže da SRS nije počela sa konkretnim pripremama za izbore, mada za svaku oozicionu stranku pripreme traju od kada se završe prethodni izbori.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ne pripremamo se za bojkot. Mi smo stranka, izrazito parlamentarnog, demokratskog karaktera i koristmo isključivo demokratske metode političke borbe, ako nas neko napadne znamo ekifikasno da se odbranimo, ali hoćemo mir u Srbiji. Hoćemo da se razvija demokratija, parlamentarna demokratija i da se politički sukob koji je za demokratiju neophodna odvija u skupštini – naveo je Šešelj.

Kako je dodao, srpski radikali su protiv bilo kakvih uličnih incidenata.

- Mi nikoga ne napadamo i ne idemo na tuđe skupove da izazivamo – rekao je Šešelj.

Lider SRS kaže da je Kolinda Grabar Kitarović idealni predstavnik hrvatskog naroda, hrvatske nacionalne ideologije i ustaškog pokreta.

- Svi drugi su mnogo uspešniji prevaranti od nje, ona je iskrena. Ona što misli to i kaže. Ona sa takvom mržnom pristupa čokoladici iz Srbije da se vidi suštna hrvatske nacionalne ideologije – naveo je Šešelj gostujući na TV Pink.

Govoreći o obeležavanju početka Drugog svetskog rata u Vrašavi, Šešelj je rekao da Poljaci mrze pravoslavlje i da kroz mržnju prema Rusima, projektuju mržnju prema Srbima.

- Ne čudi me što Srbija nije pozvana. Uostalom, šta bi mi tamo tražili. Tamo bi bili poniženi, desilo se nešto slično kao u Parizu – naveo je Šešelj i dodao da Poljaci mrze Ruse i stalno podgrevaju strah od Rusa.

#Vojislav Šešelj

'