AKTUELNO

Gvineja Bisao poštuje teritorijalnu celovitost Srbije i ne prihvata jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, izjavio je danas predsednik Nacionalne narodne skupštine Gvineje Bisao Siprijan Kasama u razgovoru sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Kasama je rekao da njegova zemlja poštuje teritorijalnu celovitost Srbije, te da Srbija, koju vide kao jedinstvenu i nedeljivu, sa KiM kao sastavnim delom može da računa po tom pitanju na njihovo razumevanje, podršku i solidarnost.

Ministar Dačić je podsetio na tradicionalno prijateljske odnose dve zemlje koji postoje još iz perioda kada se narod Gvineje Bisao borio za nezavisnost i saradnju u Pokretu nesvrstanih zemalja, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Sagovornika je upoznao sa politikom Srbije u vezi sa KiM i našim nastojanjima da u pregovorima koji se pod pokroviteljstvom EU vode u Briselu dođemo do rešenja, objasnivši da su jednostrani akti za Srbiju apsolutno neprihvatljivi.

Sagovornici su se saglasili da su tradicionalno prijateljski odnosi dve zemlje odličan osnov za dalje jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, dodaje se u saopštenju.

#Gvineja Bisao

#Ivica Dačić

#Kosovo i Metohija

'