AKTUELNO

Gvineja Bisao podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, izjavila je danas predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković posle razgovora sa predsednikom parlamenta Gvineje Bisao Sipriaon Kasamom.

Foto: Tanjug

- Zadovoljstvo mi je da saopštim javnosti stav Gvineje Bisao da nedvosmisleno podržava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije. Time je jasno stavila do znanja javnosti Srbije i međunarodnoj javnosti da poštuje međunarodno pravo, odluke UN, rezoluciju 1244 - rekla je Gojković.

Ona je dodala da Gvineja Bisao pripada onom krugu država koje su prepoznale opasan presedan koji se desio u svetu u vezi sa samoproglašenom nezavišnoscću jednog dela teritorije suverene države.

- Zahvalni smo na tome što je predsednik parlamenta Gvineje Bisao došao u Srbiju da bi ponovio politički stav njegove države - rekla je Gojković.

Kasama je kazao da Gvineja Bisao ima čvrst stav po pitanju teritorijalnog integriteta Srbije.

- Gvineja Bisao je 11 godina ratovala i mi nemamo sumnju po tom pitanju. Nastavićemo da podržavamo vašu zemlju i da se zalažemo za teritorijalni integritet. Takođe, nastavićemo da podržavamo rezoluciju Ujedinjenih nacija i to ću preneti i svojim poslanicima i kolegama kada se vratim u zemlju - rekao je on.

Foto: Tanjug

Predsednik parlamenta koji će razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem i ministrom poljoprivrede Branislavom nedimovićem, ocenio je posetu veoma uspešnom i pozvao Maju Gojković da poseti tu zemlju

#Gvineja Bisao

#Maja Gojković

#Srbija

'