AKTUELNO

Goran Karadžić, član Srpske napredne stranke, osvrnuo se na reči analitičara Slobodana Antonića.

Antonić je, kako prenose društvene mreže, istakao ključne probleme i vrline srpskog naroda u svom oštrom, ali iskrenom osvrtu:

"Naš narod nije savršen, kao što nije savršena ni naša kultura. Srbi su u mnogim aspektima doista zapušten narod, jer ih već decenijama izdaje i prodaje njegova sopstvena elita. Ali, zdravo jezgro naše stare nacije je sačuvano. Mi smo topao i srdačan svet, pomalo naivan, ali ipak spreman da kad god može pomogne. Mi još uvek verujemo u humanost, u dobrotu, u božansku pravdu. Naše svetinje nisu prazne, još uvek ne prodajemo crkve za kockarnice, ne izbacujemo decu iz kuće sa 16 godina, nismo još postali cinične i hladne mašine za pravljenje para…

Ovaj narod ima sudbinu i ima budućnost. Ali, nažalost, ovaj narod nema elitu. Naša elita je slaba, potkupljena i ne voli svoj narod. U tome je nevolja."

Karadžić je, uz Antonićevu analizu, dodao i svoj stav, izjavivši:

"Ja bih samo dodao jednu veliku istinu, a to je da imamo VELIKOG Aleksandra - u svakom smislu ove reči ✊🇷🇸🇷🇸🇷🇸♥️💙🤍. Dobro je da se i to ne forsira baš kod svih, ovaj Antonić nije SNSovac, ali ne znači da neće biti u Nacionalnom pokretu! Za 'elitu' sve odlično reče, jer je većina njih - kvazi!!!"

Autor: Aleksandra Aras