AKTUELNO

Goran Karadžić, član Srpske napredne stranke, otvoreno se usprotivio usvajanju rezolucije o Srebrenici pred Ujedinjenim nacijama.

- 84 PREMA 19 + 68 + 20 = 107 SVE MI DANAS I VIDESMO I ČUSMO!!! NEGO DA LI STE vi NESOJI I IZRODI SVESNI SVOGA PODIZANJA TIH VAŠIH UPRLJANIH ŠAČICA???! NE KAŽE SLUČAJNO NAŠ NAROD ZA TAKVE - ŠAKA JADA, VALA JESTE BAŠ TAKVI!!! - napisao je Karadžić, izražavajući svoje nezadovoljstvo i ljutnju prema onima koji su podržali rezoluciju.

Karadžić je oštro kritikovao one koji su glasali za rezoluciju, nazivajući ih „nesojima i izrodima“ i ističući da su obmanuli čestite ljude svih nacionalnosti i vera. Prema njegovim rečima, ti ljudi nisu svesni istorije i mentaliteta srpskog naroda.

- PREVRĆU vam SE U GROBOVIMA PRECI, JER vi NISTE SHVATILI DA SA TIM OBEĆANIM, ŠTO JE PITANJE DA LI ĆETE I DOBITI, KAKO vam oni "veliki i moćni" OBEĆAŠE, NEĆETE ODNETI U GROBOVE, KAO ŠTO NIKO I NIJE! vama JE BILO MALO I OVOGA ŠTO DO SAD UZESTE OD OBMANUTOG, ALI ČESTITOG I JUNAČKOG I CRNOGORCA, I SRBINA, I BOŠNJAKA, I ALBANCA, I MUSLIMANA, I KATOLIKA, I ROMA... NEMATE VI POJMA NITI ISTORIJU, A NI MENTALITET NAŠEG NARODA!!! - dodao je Karadžić, naglašavajući svoj prezir prema potezima onih koji podržavaju rezoluciju.

Karadžić je istakao ponos svojih predaka i pružio punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- MOJI PRECI I ŠUJO, I NOVICA, I MIRKO, I PETAR, I VUK, ALI I NEMANJA, I SAVO, I ÐORÐE, I MARKO, I LAZAR... SVI SU SPOKOJNI, ALI I PONOSNI NA SVE ŠTO SE DANAS DESILO I ČULO OD STRANE I ČESTITOG, I HRABROG, I U SVAKOM SMISLU REČI - VELIKOG ALEKSANDRA VUČIĆA!!! DANAS JE UŠAO I U SVETSKU ISTORIJU, KAO VOÐA SVOGA SLOBODARSKOG I MIRNODOPSKOG NARODA!!! - kazao je Karadžić.

Na kraju svoje izjave, Karadžić je poželeo zdravlje, mir i blagostanje svim čestitim ljudima i porodicama svih nacionalnosti i vera, te naglasio svoje poštovanje i ljubav prema njima.

- BRAĆO MOJA, VAMA I VAŠIM PORODICAMA: I HUSEINE, I JAŠKO, I NEDŽADE, I MUAMERE, I MEHO, I RASIME, I DRITANE... ŽELIM ZDRAVLJA, MIRA, SREĆE, USPEHA, BLAGOSTANJA... NA MNOGAJA LJETA ZAJEDNIČKOG DRUŽENJA I DA VAM KAŽEM, DA VAS I CENIM, POŠTUJEM I JOŠ VIŠE VOLIM, JER VI JESTE I BILI I OSTALI ČESTITE LJUDINE - PRAVA NAŠA BRAĆA!!!
O NAŠIM IZDAJNICIMA, NEĆU TROŠITI NI REČ!!! - rekao je Karadžić.

Karadžić je završio svoju izjavu citirajući predsednika Vučića:

- „ŽIVELA I POBEDIĆE SRBIJA!!!“