AKTUELNO

Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva, istakao je da rezolucija o Srebrenici ne ide u korist mira i interesa ne samo srpskog, nego svih naroda u Bosni i Hercegovini u šta će predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušati da ubedi i članice UN.

Marinković je naveo da će predsednik Srbije verovatno danas otputovati za Njujork i još jednom posle one ofanzive koju je imao pre dve nedelje pokušati da ubedi članice GS UN da ne glasaju za tu rezoluciju imajući u vidu da je predviđeno da sutra bude na sednici SB i da se posle toga nađe na glasanju na GS UN.

- To će biti još jedna prilika da Vučić razgovara sa većinom članica UN i iznese argumente da ta rezolucija ne ide u korist regionalnoj stabilnosti, ne ide u korist mira i interesa ne samo sprskog naroda, nego naroda koji živi u BiH - naveo je Marinković za Pink.

Kako je dodao, moramo da razumemo geopolitičke interese drugih država.

- Mnogi su izloženi pritiscima, ali postoji mogućnost da neko bude uzdržan prilikom glasanja ili da se ne nađe na zasedanju tog dana - rekao je Marinković govoreći o stavu Crne Gore.

Analitičar Stevica Deđanski smatra da sigurno još osam ili devet godina neće biti proširenja EU.

- Jedini koji je iskren kada govori o proširenju je Emanuel Makron koji kaže da proširenja neće biti dok se ne reši situacija u okviru sadašnje EU, a oni su daleko od bilo kakvog rešenja - naveo je Deđanski.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao, proširenja neće biti ne zbog Srbije, nego zbog situacije u EU.

Deđanski je podsetio da je Frnacuska rekla da niko pre Srbije neće ući u EU.

Autor: