AKTUELNO

Vladimir Marinković, jedan od osnivača Kongresa srpsko-američkog prijateljstva je govoreći o predsedničkoj kampanji u SAD, ocenio da Kamala Haris nije za potcenjivanje.

On je podsetio da je predsedavajući Predstavničkog doma Kongresa Majk Džonson juče pozvao Bajdena da odstupi sa predsedničke funkcije.

- Biće zanimljivo narednih 106 dana kampanje je prvo da li će Kamala Haris moći da ujedni Demokratsku stranku ili će dođi do definitivno razora, ukoliko bude novih kandidata - naveo je Marinković.

Ukazao je da ima još mesec dana do Konvencije Demokratske stranke.

- Čeka nas vrlo interesantnih dana. Kamala Haris je u prva 24 sata, nakon što je dobila podršku Bajdena za ulazak u predsedničku kampanju, imala 88 miliona dolara doniranih. To je orabrujuća vest za nju - dodao je Marinković.

Sigurno je, kako je napomenuo, da će joj to dati vetar u leđa.

- Reč o osobi koja ima impresivnu biografiju, bila je i državni tužilac i ima iskustvo kao američki senator...Ona nije neko ko je za potcenjivanje - istakao je Marinković.

Prof. dr Boris Bratina sa Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici kaže da je Izrael jedina stvar koja sada ujedinjuje Ameriku i svi su oni kandidati Izraela.

Foto: TV Pink Printscreen

- Tramp je iskusan čovek i juče je imao opasku na njen smeh. On misli da je lakše sa Kamalom nego sa Trampom - rekao je Bratina.

Analitičar Ljubomir Đurić je naveo da je svako ko može da joj ugrozi poziciju, već podržao kandidaturu Kamale Haris.

- Ne smatram da je to bio pametan potez demokrata, ali ako su već želeli da menjaju Bajdena, mislim da je Kamala možda najbolji kandidat. Ankete sada za nju nisu baš merodavne, jer mnogi nisu bili zadovoljni Bajdenom. Ona će imati mnogo veći podršku danas nego za recimo mesec ili mesec i po dana - dodao je Đurić.

Ključno je pitanje da li će uspeti da zadrži podškiu koju ima.

Autor: Snežana Milovanov