AKTUELNO

Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva, govoreći o sednici Saveta bezbednosti UN-a kaže da je najznačajnije to što smo bili u prilici da vidimo dva formata.

Naime, Marinković pojašnjava da je jedan format lidera ozbiljne države, državnika koji na diplomatski način predstavlja problem međunarodnoj javnosti, a sa druge strane čoveka koji funkcioniše u mantrama devedesetih.

- Vučić je sinoć celom svetu pokazao lekciju kako se brane interesi jedne zemlje - rekao je Marinković za Novo jutro Jovane Jeremić na TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Marinković je kazao da se radi o govoru i nastupu lidera jedne nezavisne zemlje, što je predsednik Vučić otvoreno i rekao.

- To mnogima smeta, smeta onima koji su kreirali politiku Srbije do 2012. godine. Sa druge strane imate nekoga ko vodi privremene institucija - naveo je Marinković.

Zoran Milosavljević, politikolog, rekao je da je predsednik Vučić u okviru onog što je bilo moguće postigao maksimum.

Foto: TV Pink Printscreen

- Apsolutno je govor bio jasan, direktan, rečeno je sve ono što je istina koja nekad nije mogla da se čuje, što je druga strana pokušala da sakrije. Predsednik se pojavio tamo da popravi štetu koju su predhodnici napravili - ocenio je Milosavljević.

Kako je rekao, predsednik Vučić je tražio repliku i na kraju, kada je Kurti počeo da vređa.