AKTUELNO

Pred Srbijom i Srpskom su teški dani, istakao je za PINK lider pokreta Dinara-Drina-Dunav Tomislav Bokan.

Bokan je rekao da su teški dani pred našom Srbijom i Republikom Srpskom, ali da nikada ni kroz istoriju nije bilo lako.

Kako kaže, događaju koji slede su jako važni, da se kroz njih borimo i izborimo da pakleni plan Sarajeva, nekih iz Beograda okupljenih oko Marinike Tepić, sa istoka, zapada, kao i svih članova NATO alijanse da proguraju rezoluciju u Generalnoj skupštini UN da je otadžbina Srbija genocidna tvorevina.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni žele da Srbija bude genocidna, a mi Srbi koji smo doživeli i preživeli genocid u 20. veku, nosimo teret da smo počinili genocid. Često povlačim da je u Srebrenici bio genocid, ali nad istinom i nad Srbima. Dogodili su se strašni zločini, sa obe strane, to jeste, nažalost mnogi ozbiljni ljudi nisu hteli rat, već ga je neko pravio - rekao je Bokan.

Kako kaže, leva strana Drine, puna je stradalih Srba u ratu 90-tih godina, ali i od ranije.

- To su bili takvi monstruozni zločini, gde su skupili dva bureta dečijih očiju i predali ih u Zagreb - rekao je Bokan.

Foto: TV Pink Printscreen

On je rekao da mora da se čuje i u srpskoj i svetskoj javnosti da je pokojni komandant ratne milicije, rekao je da ga je Alija Izetbegović pozvao i rekao da su dogovorili sa Klintonom da uvuku Srbe u Srebrenicu kako bi počinili strašne zločine, a kako bi krenulo bombardovanje Republike Srpske.

- To su nažalost i određeni elementi, izdajnici srpskoga roda su se u tome uklopili, ali genocida nije bilo. Svetska javnost mora da zna istinu - rekao je Bokan.

Autor: