AKTUELNO

Čeka nas velika borba, istakao je za PINK Milan Dobromirović, urednik političke rubrike u Informeru, komentarišući pokušaj da se izglasa rezolucija po kojoj bi Srbi bili proglašeni za genocidan narod.

Dobromirović je, komentarišući aktuelnu političku situaciju a oko pitanja Srebrenice, rekao da je tamo bilo strašnog ratnog zločina, ali da genocida nije bilo.

- Čeka nas velika borba i verovatno velika većina neće podržati taj navodni genocid, odnosno tu rezoluciju o genocidu, ali videćemo - rekao je Dobromirović.

Kako kaže, isto su juče uradili i sa Kosovom, dodaje da su se uplašili da neće biti kvoruma, jer se 19. aprila završava zasedanje.

Analitičar Stevica Deđanski je rekao da će za par godina kada se resetuje sistem koji je trenutno aktuelan u svetu, biti važno šta smo radili.

Foto: TV Pink Printscreen

- Zato je važno da svima objasnimo šta se dešava, da sutra to ostane zapisano, ako ništa drugo - rekao je Deđanski.

Kako kaže, najbolji primer je Hrvatska koja i dan danas proteruje Srbe, a članica je EU. Oni dan danas hapse ljude sa izmišljenih optužnica, kaže Deđanski i dodaje da ne treba da nas čudi što oni nešto rade protiv Srba.

- Nije tu ništa čudno, samo treba da budemo borbeni - rekao je Deđanski.

Dobromirović je rekao da Savet Evrope hoće na svoju godišnjicu da nešto što nije država, da prime kao svog člana.

Foto: TV Pink Printscreen

- Evropa je pri kraju već dugo vremena, EU, kao i Savet Evrope. Takođe, NATO isto smatra da Kosovo treba da bude deo njih. Međutim, ovo samo govori o velikoj borbi koju naša zemlja mora da pruža - rekao je Dobromirović.

Kako kaže, stvara se atmosfera podele na to ko koga voli a ko koga ne voli.

Autor: