AKTUELNO

Dragoslav Bokan, predsednik Instituta za nacionalnu strategiju, govoreći o tome ko sponzoriše Rezoluciju o genocidu u Srebrenici kaže da je 27. aprila u UN-u glasanje na temu te nesrećne Rezolucije o tobožnjem genocidu.

Bokan je istakao da je to velika borba naše zemlje koja traje neprestano.

- Borba se u hibridnom ratu ne vodi oružjem, već pre svega nevidljivim diplomatskim dronovima, gde se naizgled iz nekih objektivnih razloga prave subjektivne političke kombinacije, da bi se nešto obavilo na štetu, jedne, druge ili treće strane - izjavio je Bokan za Novo vikend jutro Jovane Jeremić na TV Pink.

Kako je rekao, od 2015. godine se neprestano radi na tom pokušaju da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom, a da se zločini u toj regiji nad Srbima previde i zaborave.

Foto: TV Pink Printscreen

- Taj pokušaj je krenuo 2015. godine naglo, gde je Velika Britanija bila glavni pokretač toga, što je Rusija sprečila. Devet godina oni pokušavaju da to urade... Sada su rešili da to urade - kazao je Bokan.

On je naveo da sada zapad preko nas želi da pokaže da nemaju ništa protiv muslimana, zbog dešavanja u Gazi.

- To je sve politika - naglasio je Bokan.

Dragoljub Kojčić, politički filozof, ocenio je da je ova godina tačka koja će osloboditi sve tektonske zle energije koje postoje u svetu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ja ne bih delio ovaj svet na geopolitički zapad i istok, ili liberalno-kapitalistički zapad i totalitarni istok, danas imamo situaciju konflagracije gde je u svakoj zemlji sve zapaljenom ali još uvek vlast u nekim zemljama na zapadu organizuju oni koji su je dobili na prethodnim izborima. Mislim da se zato apside pojavljuju iz podzemnih slojeva i gledaju svoju korist - naveo je Kojčić.

Kako je rekao, prvi od njih je Aljbin Kurti.

Tomislav Kresović, publicista, rekao je da u svetu u kojem danas živimo imamo iracionalne metode vladanja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Zlo je upravljački mehanizam. Cilj ove Rezolucije koja se pokreće je da se na neki način provuče britanska rezolucija, koja je bila poništena od strane Rusa - ocenio je Kresović.

Kako je rekao, to je direktna poruka za eliminaciju Milorada Dodika.