AKTUELNO

Problem sa tom opozicijom jeste što oni nemaju nikakav program, njihova agenda se sastoji samo od rušilačkih pohoda, rekao je za PINK Miroslav Čučković, član Predsedništva SNS.

Komentarišući izbore koji su raspisani za 2. jun, Čučković je rekao da je dobro da imamo datum novih izbora, ali i istakao da uprkos tome, deo političke arene pokazuje vrhunsku neodgovornost.

- Međutim, videli ste i sami, pre samo nekoliko nedelja predsednik Vučić nam je upravo nacrtao mapu njihovih aktivnosti. Prvi je da se ustoliči na vlasti u Srbiji marionetska vlada, da se odreknemo Kosova i Metohije, da raskinemo veze sa Republikom Srpskom. Sve to mi danas vidimo kao jednu želju, da se van demokratskih procedura dođe na vlast silom - rekao je Čučković.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, njihova agenda je upravo ono što su pokazali do sada, a to je, kako dodaje, rušilački pohod na Skupštinu grada Beograda, zatim traženje stranog protektorata u Srbiji, kao i Rezolucija evropskog parlamenta koja je proizvod njihovog rada.

Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba u Sloveniji, istakao je da su oni tražili izbore, zahtevali, pa su onda rekli da žele 2. jun, da bi sada, kada su ga dobili, počeli da se predomišljaju opet.

- Zapravo, ja mislim da oni nisu ni dobili politički program za tu kampanju. Zatim, tražili su i razdvojene izbore, pa zatim i spojene. Da bi na kraju tražili opet odgađanje istih - rekao je Kokanović i dodaje da veruje da oni ni ne znaju kakav je izborni zakon, da se time nisu ni bavili.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, oni nemaju ni probližno dovoljno kadrovskih rešenja sa kojima mogu da istupe pred građane Beograda.

- Moram da kažem da nigde na zapadu nisam video da neko ovako politički razmišlja. NIgde nisam prometio da neko ima ovakav politički manir, potpuno divljački i apsolutno nedemokratski - rekao je Kokanović.

Autor: