AKTUELNO

Izgledaće kao sa razglednica, rekao je za Novo jutro TV PINK, Miroslav Čučković, gradski menadžer.

Komentarišući beogradsku autobusku stanicu, koja uskoro treba da bude puštena u rad, Čučković je rekao da su najavili da će nakon tri decenije uspeti da naprave tri velika čvorišta u Beogradu, što su i ispunili.

Kako kaže, tu pre svega misli na aerodrom Beograd, koji je danas vazdušna luka koji privlači i sve one koji ne mogu iz svojih gradova da odu direktno na određene destinacije.

- Druga stvar je Prokop, renesansna železnica, koja je ponos Srbije i koja će sada moći da poveže Beograd sa svim evropskim - rekao je Čučković.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, sada je tu i autobuska stanica, najveća i najmodernija u ovom delu Evrope.

Dodaje da će ličiti na one kao sa razglednica, na one o kojima smo godinama maštali.

- Krajem meseca ona će biti puštena, tako da će svi polasci koji su bili sada sa BAS-a, biti na Novom Beogradu, što je treći saobraćajni čvor. Ali tu nije kraj, nastavljamo i dalje sa izgradnjom - rekao je Čučković.

Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost, komentarišući navode da je Aljbin Kurti pokrenuo proces uništenja Srpske liste, rekao je da se njemu mnogo dopušta, da ga zapad već godinama timari i dopušta da se tako ponaša.

Foto: TV Pink Printscreen

- Daju mu logističke, a kao što sada možemo da vidimo i materijalne resurse, gde može da radi bukvalno šta hoće. Ne želimo da tema rata bude ona gde će Srbija biti doživljavana da želi sukob i da želi rat - rekao je Todorov.

Čučković je rekao da je paradoksalno to što je juče u UN tema bila mir i bezbednost, održivi razvoj, a niko neće da popusti.

- Najpotcenjenija reč trenutno u međunarodnim odnosima jeste mir - rekao je on.

Autor: Aleksandra Aras