AKTUELNO

Jedini Oskar koji može biti istinit jeste onaj koji bi Marinika Tepić mogla da dobije za glumatanje, lažljive i besmislene priče u koje više ni ona sama ne veruje, izjavila je Milica Nikolić, član Predsedništva Srpske napredne stranke u saopštenju koje prenosimo u celosti.

Nije Vučić rekao kako ima uticaj na pravosuđe, ali Đilas jeste. I to onomad kad se hvalio kako u preko sto sporova, ni jedan sudija ne sme da presudi drugačije, osim u njegovu korist.

Nije Vučić sprovodio jezivu reformu pravosuđa 2009. godine, kojom su potpuno slomili pravosudni sistem. Nije Vučić bio tada na vlasti, ali ona i Đilas jesu.

Nije Vučić postavljao, na opštinskim odborima svoje stranke, sudije, ali bivši režim, čiji su Marinika i Đilas deo, jeste. Pa još i overili predlog, pečatom stranke.

Nije Vučić ostavljao časne sudije na ulici, da bi postavljao svoje, partijski podobne. Ali lopovi i tajkuni koji su upravljali 2009. Srbijom jesu. Neke sudije zbog toga nisu među živima…

Nije Vučić postavljao za sudiju čoveka koji nije bio među živima, kao što se desilo u Požegi 2009., ali ovi, iz bivšeg, lopovskog, režima, jesu.

Nema Vučić u džepu milione evra koje je stekao za vreme vlasti, ali Đilas ima. Bez ikakve pravne posledice.

Ali, ono što Đilas ni Marinika jedino nisu, nisu sproveli reformu pravosuđa koja garantuje nezavisnost sudstva i samostalnost tužilaštva i koja pravosuđe potpuno odvaja od bilo kakvog političkog uticaja. Oni nisu, ali Vučić jeste.

Prema tome, za ono što je Marinika spremna da odglumi, izmisli i slaže, možda može da dobije Oskara, ali u takve bolesne laži ne bi poverovao ni Medo brundo.