AKTUELNO

Izbori u Beogradu bi već bili raspisani ukoliko bi se razmišljalo uskostranački, ocenio je Dejan Bulatović, narodni poslanik sa liste "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane" i postavio pitanje da li su Branimir Nestorović i njegov pokret spremni da snose političku odgovornost ako ne bude bilo razlike u izbornim rezultatima.

Građani Beograda sada mogu definitivno da vide tu razliku državotvorne politike i one koja nema tu vrstu ozbiljnosti, istakao je Bulatović za Novo vikend jutro kod Jovane Jeremić.

Foto: TV Pink Printscreen

Bulatović je naglasio važnost političke stabilnosti u Beogradu.

- Šta će biti ako posle izbora dođemo u istu situaciju u kojoj smo sada? Ko će biti odgovoran za taj novac koji će biti potrošen? Za vreme koje smo izgubili? Samo da nam kaže Nestorović i cela ta grupacija da li su spremni da snose politilčku odgovornost za ono što bi se moglo desiti posle tih izbora - naveo je Bulatović.

Podsetio je da predsednik Srbije nije uskostranački usredsređen na Beograd, on nastupa kao državnik, kao i sama SNS.

- Kada bi razmišljali uskostranački ti izbori bi već bili raspisani - istakao je Bulatović.

Urednik političke rubrike u Srpskom telegrafu Borko Kašanski podseća da Dragan Đilas danas priča o legitimitetu, ali nije pričao 2008. godine kada je "raskintu" već potpisani sporazum SPS i radikala.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nestorović je bio član brojnih stranaka od Saveza komunista, preko SPO, G17 plus, prošao je izbore sa Dverima...- naveo je Kašenski, koji smatra da će se u Beogradu ići na nove izbore iako postoji većina od čak 58 odbornika.

Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji ističe da je grupa koja se orgnizovala oko Nestorović bila osveženje za političku scenu, posebno u Beogradu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Imali smo dva različita tabora - SNS i predsednika republike i grupaciju oko opozicije koja je bila potpuno dezorjentisana - rekao je Beriša, uz ocenu da Srbija nije spremna za kolektivno rukovodstvo kao što je to bio slučaj u Nestorovićevom pokretu.

Prema njegovim rečima, Nestorović se igrao sa građanima, ali nije imao dovoljno hrabrosti da preuzme političku odgovornost za budućnost Beograda.

Autor: