AKTUELNO

Ministar bez portfelja zadužen za dijasporu Đorđe Milićević je istakao da je najvažnije da je Srbija mudrom i racionalnom politikom predsednika Aleksandra Vučića sačuvala svoju samostalnost.

- U periodu smo kada sve svi nekako svrstavaju, da li ka istoku ili ka zapadu. Mi smo rekli da ćemo sa sarađivati i sa istokom i sa zapadom, ali da želimo i da jačano regionalnu saradnju - naveo je Milićević gostujući u Novom vikend jutru kod Jovane Jeremić.

Kako je dodao, plan je da od svega što rade predsednik i vlada Srbije boljitak osete građani Srbije, kroz standard, kontinuitet u povećanju plata i penzija, izdvajanja za one koji imaju najmanja primanja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Tu je i nastavak rasta i razvoja infrastruktirnih kapitalnih investicija i projekata. Mnogo veće države su u godini iza nas bili na ekonomskom oprezu Srbija nije odustala ni od jednog infrastrukturnog rojekta. Za kapitalne i infrastrukturne projekte je izdvojeno 6,8 odsto BDP - naveo je Milićević.

Prema njegovim rečima, Srbija uz političku stabilnost nastavlja u 2024. nastavlja politiku kontinuteta koja podrazumeva rast i razvoj.

Autor: