AKTUELNO

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, rekao je da su se uzburkale mnoge strasti posle puštanje vesti u jednim novinama da će izbori za Grad Beograd biti u decembru.

-Te strasti su se uzburkale u okviru stranaka koje pretenduju da ostvare uspeh na izborima. Počeli su nekako aktivnije da govore o koalicijama, kandidatima, itd. Sada vidim da je čitava strast relativizovana i da je od ljudi koji raspisuju izbore ta stvar pomerena za proleće. Mislim da je druga polovina aprila zadnji dan. kako god, neki “štihovi” su se videli, videle su se neke namere, videle su se neke želje i to sve govori o tome da će izbori biti, kao i svi u Srbiji. Ne postoje nijedni dosadni izbori, potpuno izvesni. Uvek postoji doza neizvesnosti, am koliko da u ovom trenutku postoji dominantna strana. To je jedna od dobrih stvari, demokratija – rekao je Krstić.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Krstić ističe da ima dosta nelogičnoti u svim previranjima, a najveća nelogičnost je potencijalna nepricipijelna koalicija.

POČEO PRLJAVI PREDIZBORNI IZBORNI RAT?! Đilas 'zabranio' Vučića na TV Prva?!? (VIDEO)

-Koalicija rogova u vreći, stranaka koje ne pripadaju istom političkom, mentalnom, etičkom, estetskom kodu, i plus postoje i lični odnosi koji nisu samo lični privatni, već su lični politički. Npr. Jeremić je bio izbačen iz DS-a u trenutku dok je presedavao GS UN-a, bio je izbačen na brutalan način upravo u vreme predsednikovanja Đilasa strankom, a sada razgovaraju o koaliciji. Zašto tada Jeremić nije valjao dok je potpuno bio van političke sfere domaće, nema nekog valjanog objašnjenja. Osim, ajd da napapričimo što više glasova što je neka matematika koja nije okrenuta ka glasačima, biračima, već ka samima sebi. Očigledno je da onda imate stranke koje samo imaju tu matematiku koja govori o njihovom evemtualnom uspehu koji će njima doneti određena mesta u gradskoj vlasti, a ne o tome da građani treba da dobiju nekakvu kvalitetnu, alternativnu ponudu, neki bolji program, neke bolje ideje za njihov život. To je jedna stvar koja praktično pravi barijeru. Iz moje perspekktive, čoveka koja se bavi marketingom vidim jednu konstantnu barijeru koje te stranke iz nekog svog neiskustva, amaterizma, neznanja, dižu jednu barijeru između sebe i birača – smatra Krstić.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

Prema njegovim rečima, i onda kada dođu izbori, kako je rekao, ovi koji se bave sami sobom se iznenade izborima i onda kreće priča vidi pokrali nas, vidi ne vole nas mediji...

-A u suštini je stvar za svakog ko se bavi politikom, i eventualno političkim marketingom, apsolutno jasna i predvidiva- naglašava Krstić.

Krstić dodaje i to da te stranke bežeći od Vučića beže od samog sebe.

-Prave atmosferu antivučićizma dramatičnu, histeričnu, hejtersku i samim tim beže od politike koja im daje razlog za postojanje. Bez tog rezona oni su u situaciji da bez tog razloga, rezona, da umesto politike građanima prikruju svoje nedostatke izmišljaju svoje kandidate. Tako ćete jednog dana čuti da je kandidat za gradonačelnika neki šlager pevač, sutradan je neki glumac, prekosutra neki treći selebriti ili eks političar poput Đilasa, ali nećete videti nikakav program, nikakvu ideju, nikakvu alternativu ponudu – ističe Krstić i dodaje da sprega tajkuna i određenih bivših političara i stranaka nije teza bez osnova.

- To je opasnost koja stalno vreba. Nije dobro da se konektuju za vlast, jer nemaju odgovornost prema građanima već žele da sami sebi učine dobro.

#Izbori

#Nebojša Krstić

#Opozicija

'