AKTUELNO

O prenostima odluke da mandatar za sastav nove vlade bude Ana Brnabić za Televiziju Pink su govorili marketinški stručnjak Nebojša Krstić i bivši ministar Miroslav Parivodić.

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić je govoreći o odluci predsednika Srbije da za manadatara imenuje Anu Brnabić ocenio da je samim nagoveštajem takve odluke Srbijia stekla pozitivan publicitet.

- Da li bilo koga zanima šta Dragan Marković Palma misli o bilo čijoj seksualnoj orjentaciji? Da li znamo koja je njegova seksualna orjentacija? - zapitao je Krstić ukazavši da su ljudu nepoverljivi više zbog toga Ana Brnabić dolazi iz NVO sektora, nego što je pripadnik LGBT populacije.

Foto: Printscreen

Krstić smatra da je njen kvalitet bašto što nije političar ukazavši da se profesionalno ponašala i kao ministar. Poseban plus je to što nema konfrontativan stav i nije agresivna, smatra Kristić, ističući da će joj to biti od posebne koristi u odnosu sa opozicijom.

- To je veoma važno u Srbiji, kojoj strašno treba dijalog o ozbiljnim tema. Ona bi mogla da pomogne Vučiću koji inicira taj dijalog, Brnabić može svojim stavom da doprinese smrivanju tenzija, posebno onih besmislenih i doprinese civilizovanom dijalogu. Ona govori ono što misli, iskrena je… moguće da je predsednik prepoznao taj kvalitet - naveo je Krstić.

Odluka predsednika Srbije da Brnabić bude mandatar svakako nije bila želja da se rutinski obavi taj posao, on na taj način ponovo ide uz dlaku ljudima, znao da će to povući određene probleme, rekao je Krstić.

On je postavio pitanje i zašto se pozvani na dijalog ponašaju kao d a im je upućena uvreda.

- Saša Janković je odmah odbacio tu mogućnost! Ako ne želite politički dijalog šta ustvari želite? Nasilje? - dodao je Krstić.

Pročitajte još: AJ ZDRAVO: Tončev napušta socijaliste?

Bivši ministar Miroslav Parivodić se saglasio sa Krstićem kada je reč o karakteru Brnabićeve koji bi mogao da pomogne u komunikaciji sa opozicijom.

- Ključne teme kojima treba da se bavi, kao što je predsednik i rekao, su revizija MMF i pozicija Srbije na Duing biznis listi. Tim zadacima bih dodao i jedan za koji mislim da je još važniji, a to je sistematski decenijski problem urušavanja pravnog sistema Srbije - naveo je Parivodić.

Foto: Printscreen

Prema njegovim rečima, ako nema sistema na koji bi se oslonili, onda gradite privredu na živom blatu.

- Prethodna vlada se temeljno bavila fikslnom konsolidacijom - istakao je Parivodić uklazavši da “patetično izbegavamo da restruktuiiramo javna preduzeća, koje su zapravo krave muzare za političare”.

Potrebno je, dodao je, rekonstruisati državu u jednu ozbiljnu zemlju.

- Imam utisak da ona nešto dobro želi da uradi za svoj narod. Njen karakter je podesan za početak dijaloga, a mi smo društvo koje neće dijalog - zaključio je Parivodić i dodao da je Srbiji potrebna reforma Ustava, što može otvoriti pitanje Kosova.

#Ana Brnabić

#Nebojša Krstić

'