AKTUELNO

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, povodom upada jedinica ROSU na sever Kosova i Metohije rekao je da je predsednik Srbije ukazao na to da će konflikt biti zamrznut samo dok Albanci ne odluče drugačije, a da se to desilo danas.

- Juče je na sednici skupštine predsednik Vučić govorio o tome da zamrznuti konflikt nije zamrznut i da je to samo odluka Albanaca dokle će on biti takav. Evo dokle će biti zamrznut, dok ne odluče da njihove naoružane jedinice ne odluče da upadnu naoružani u srpske opštine – kazao je Krstić za Novo jutro TV Pink.

Prema njegovim rečima, sumnja da su uhapšeni bili kakvi kriminalci i smatra da je ovo provokacija i zastrašivanje.

Foto: TvPink Printscreen

- Nije uopšte slučajno što se to dešava dan posle početka skupštinske debate o Kosovu. Mislim da je to deo plana u kojem predstavnici Prištine sanjaju taj san da osvoje taj neosvojeni deo teriotrije za koju tvrde da je njihova i to je deo plana u kojem mi pokušavamo da sačuvamo svoje interese i pronađemo mirno rešenje – naveo je Krstić.

Krstić je istakao i da je nalakše zveckati oružjem i donositi nepromišljene poteze.

Kako dodaje, najteže je sprovesti diplomatsku aktivnost kojom bi se objasnilo stranim državnicima šta se dešava.

Bojan Bilbija, urednik političke rubrike u dnevnom listu "Politika, kaže da sve ovo što predsednik Vučić radi užasno nervira lidere takozvane Prištine.

Foto: TvPink Printscreen

- Ideja mira i strpljenje Srbije na najstrašinije provokacije njih nervira. Siguran sam da će i ovog puta Srbija isto tako odgovoriti ukoliko ne bude masovnog nasilja nad srpskim stanovništvom. Naša mirnoća njih užasno iritira i oni strašno žele da neko potegne pušku tamo i da dođe do krvoprolića, a da za svet oni budu zaštitnici reda mira i zakona – smatra Bilbija.

Dejan Vuk Stanković, politički analitičar, rekao je da je predsednikova reakcija pravovremena i dobro usmerena.

Foto: TvPink Printscreen

- Na neki način to se nadovezuje na politiku koja je dobro uravnotežena kada govorimo o zaštiti naših nacionalnih i državnih interesa – naveo je Stanković i dodao da ovaj trenutak za upad nije slučajno izabran.

Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, osvrnuo se na to što je „opozicija histerisala na društvenim mrežama“ zbog toga što je predsednik Srbije upozorio na upade ROSU-a i hapšenje Srba i rekao da je vrlo opasno ovo što se dešava.

Foto: TvPink Printscreen

- Ovo može biti još opasnije jer je očigledno da Albanci ne žele nikakav dogovor sa Srbijom. Veći problem je dilema koju ima naše rukovodsto,šta da rade Zamrznuti konflikt može da stupi na snagu kada se obe strane za to dogovore – rekao je Dragaš.

Dragaš je naveo da bi se ulaskom naše vojske ili policijskih snaga ušlo u spiralu nasilja i novi rat.

Pročitajte još: UŽIVO NA PINK.RS - ROSU UPAO I HAPSI SRBE NA SEVERU KOSMETA: Napad na Srbe u Zubinom Potoku! Uhapšeno najmanje 13 Srba policajca, ROSU pokušavaju da uđu u grad!

#Kosovo i Metohija

#Nebojša Krstić

'