AKTUELNO

Provokacije koje su se na Vidovdan dogodine na Gazimestanu, samo su još jedan vid njihove agesije u želji da izazovu incident i skandal, rekao je za PINK novinar Aleksandar Gajović.

- Ovo je bila veoma perfidna situacija, da nekoga privodite i maltretirate zbog majice koju ste pronašli u gepeku. To je samo još jedan dokaz da je politika takozvanog Kosova vrlo šarenolika i da oni ne žele ono što Srbija nudi već godinama, a to je neko pomirenje uz formiranje SZO - rekao je Gajović.

Kako kaže, to je nešto što pokazuje da smo daleko od toga, iako je, kako dodaje, Srbija za politiku razgovora.

- Postoji nešto što se zove međunarodna javnost koja na sve to nekako žmuri, i to je ono što treba nas da zabrine - rekao je Gajović.

On podseća da niko nije reagovao niti osudio ni ovaj čin maltretiranja građana Srbije.

Andrija Jorgić, direktor Borbe, rekao je da se pritisci na naš narod dole nastavljaju, i da je glavni cilj da se više nikada ne ode na Gazimestan.

- Tamo ne ide mnogo ljudi, tamo je i prošle godine bilo istih scena. Pričaju na engleskom, iako znaju srpski. Skidaju vam majice, obezbeđuju sa dugim cevima sve to. A tamo dođe oko 2 hiljade ljudi koji su došli da iskažu poštovanje prema žrtvama - rekao je Jorgić.

On je dodao da je veliki značaj što je patrijarh Porfirije otišao dole da služi Liturgiju.

Gajović kaže da su naše svetinje nešto što se ne može staviti pod tepih niti izbrisati.

- Vidovdan se obeležava na dostojanstven način i oni ne mogu da ga oskrnave, iako je ponašanje takozvanih kosovskih vlasti neprimereno - rekao je Gajović.

Autor: